Universitatea Oamenilor – Prima universitate gratuită din lume

0

Pentru cei mai mulți tineri cu chef de învățătură și potențial pe măsură, șansa de a studia la o universitate bună, mai ales în State, e redusă radical de taxele aferente. University of the People este însă prima universitate americană care renunță la taxe, oferind potențialilor studenți ocazia de a studia fără constrângeri financiare.

Instituția a fost fondată în 2009, de către antreprenorul în educație Shai Reshef, University of the People oferă șansa tinerilor din toată lumea de a urma – gratuit și online – facultăți diferite, oferind diplome ce urmează să primească acreditare valabilă internațional. Prin gratuit însă se înțelege că studenții trebuie, totuți să plătească taxa de înscriere (50 de dolari) și taxa de examinare finală (100 de dolari). În rest, cursurile, manualele și celelalte resurse sunt puse la dispoziția studenților fără costuri.

De asemenea, Universitatea Oamenilor oferă și burse speciale, în funcție de posibilitățile financiare ale celor admiși. Fondurile necesare sunt acoperite din sponsorizări și donații, printre principalele surse numărându-se Hewlett-Packard, Fundația Intel și Fundația Bill & Melinda Gates. În acest moment, universitatea se află în discuție cu alți posibili donatori, pentru a putea completa bugetul cu alte 6 milioane de dolari, care i-ar permite să autosusțină 100%.

Sursa: BoingBoing

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger