Uniunea civilă între trei persoane, aprobată în Sao Paolo

1

Dacă în SUA încă se dezbat aprins căsătoriile gay, în Brazilia se discută despre un alt tip de comuniune controversată, după ce un bărbat din Sao Paolo a încheiat o uniune civilă cu două femei. Parteneriatul în trei a fost oficializat acum trei luni, însă a ajuns în atenția publică abia săptămâna trecută; trioul care și-a unit destinele s-a ferit de presă și a refuzat să-și dezvăluie identitatea.

Oficialii guvernamentali care au facilitat uniunea au făcut însă publică decizia celor trei, care locuiau împreună de trei ani și împărțeau un cont bancar, facturile și cheltuielile domestice. Parteneriatul a fost aprobat de notarul public Claudia do Nascimento Domingues, care a spus că nu există nici o lege care să-l împiedice. Uniunile civile au fost introduse în Brazilia în 2004, în primul rând pentru a recunoaște comuniunile între persoane de același sex, dar și ca alternativă la căsătorie pentru cupulurile heterosexuale. “Nu am făcut decât să recunoaștem ceea ce a existat dintotdeauna”, a spus Domingues pentru Daily Telegraph, adăugând: “(…) ceea ce consideram mai demult o familie nu se mai aplică în mod necesar și azi”.

Cum era de așteptat, cazul s-a ales cu critici din partea unor experți în legislație și a comunităților religioase, care au spus că uniunea contravine valorilor și moralei braziliene. Mulți oameni compară parteneriatul între trei persoane cu poligamia, interzisă în aproape toate statele vestice și blamată de Biserica Romano-Catolică, care reunește cei mai mulți dintre credincioșii Braziliei. Chiar și așa, nu există nici o lege împotriva poligamiei în statul sud-american. Ideea din spatele uniunii civile în trei, potrivit Globo TV, a fost cea de a proteja drepturile partenerilor în caz de separare sau de deces al unuia dintre ei.

Sursa: Time.com

 

Puteți citi și:

Prima căsătorie între persoane de acelaşi sex din Taiwan, găzduită de o mănăstire budistă

Jan Tudor Barcelona. Scurta istorie a unui cuplu gay

24 iulie, prima zi în care homosexualii din New York se pot căsători


Un comentariu

  1. Pingback: Ecuaţia familiei: un părinte, doi părinţi, trei părinţi, mai mulţi părinţi | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger