Unele alimente ne fac mai încrezători în ceilalți

1

  Ce mîncăm ne influențează mai mult decît bănuim – nu numai la nivelul strict fizic, al sănătății, ci și în relațiile cu ceilalți. Încrederea în alții crește după ce mîncăm anumite alimente, care conțin triptofan.

Psiholoaga Lorenza Colzato de la Universitatea din Leiden a coordonat un studiu pentru a investiga dacă triptofanul, care stimulează producția de serotonină, are un efect pozitiv asupra încrederii în ceilalți. Se știe deja că serotonina joacă un rol în cooperare. Pentru că fără încredere nu există cooperare, acest studiu era pasul logic următor.

Pentru a determina efectul triptofanului, cercetătorii le-au dat unui grup suc de portocale cu triptofan iar altui grup doar placebo. Subiecții au jucat apoi un joc al încrederii.

La sfîrșitul experimentului s-a observat că grupul care luase triptofan a fost semnificativ mai încrezător decît celălalt. Aceasta susține ideea că sîntem ceea ce mîncăm. Acest tip de aminoacid se găsește, în pește, ouă, spanac, soia.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger