“Undo send”. Gmail ne lasă să ne răzgândim în privinţa unui mesaj deja trimis

2

Utilizatorii serviciului de email al Google au posibilitatea de a reveni asupra mesajelor deja trimise, pe care vor să le corecteze sau la a căror trimitere vor să renunţe. Opţiunea “Undo send” este oficial disponibilă pentru Gmail şi permite utilizatorilor să reconsidere trimiterea mesajului, pentru o perioadă limitată de timp.

 

 

Spre exemplu, dacă aţi trimis un mesaj pe care nu l-aţi verificat înainte de a-l trimite şi aţi descoperit ulterior că are greşeli de exprimare, de ortografie, pe care aţi vrea (sau ar fi chiar necesar) să le corectaţi, opţiunea “undo send” vă vine în ajutor. Sau, dacă aţi trimis mesajul unei alte persoane decât celei care trebuia, de fapt, să îl primească, “undo send” vă scoate şi din această încurcătură.

Opţiunea a fost “în lucru” încă din anul 2009, scrie site-ul Geek. Cu ajutorul Google Labs, ea putea fi accesată, dar abia acum, după şase ani, toate erorile sale au fost rezolvate şi opţiunea este disponibilă publicului. Ca să o activaţi, trebuie să intraţi în setările Gmail, să selectaţi “Enable Undo Send” şi să alegeţi un interval de timp de 5, 10 sau 30 de secunde în care să vă răzgândiţi asupra trimiterii mesajului, după ce aţi dat “send”. Salvaţi setările şi totul este gata.

 

 

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Geek

 

Puteţi citi şi:

Google elimină pornografia vindicativă din rezultatele căutărilor, la cererea victimelor

Aplicaţia care permite ştergerea mesajelor deja trimise, pe care regretăm că le-am trimis


2 comentarii

    • Captain Planet on

      “Opţiunea a fost “în lucru” încă din anul 2009, scrie site-ul Geek. Cu ajutorul Google Labs, ea putea fi accesată, dar abia acum, după şase ani, toate erorile sale au fost rezolvate şi opţiunea este disponibilă publicului”. Noutatea nu este ca exista, asadar, ci ca este disponibila direct, tuturor, dupa ani de teste si eliminarea a erorilor. Asta precizeaza si stirea, de altfel. Sursa, ca de obicei, este citata la finalul stirii 🙂

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger