Unde putem dona haine și alimente în decembrie

0

În luna decembrie, e vremea să fim generoși. Cu cât e mai frig afară cu atât e nevoie mai mare de haine și hrană pentru cei care nu le au. Mai multe organizații au inițiat campanii de strângere de îmbrăcăminte și alimente luna asta. Iată unde puteți duce donații:

Donații de haine pentru copii și adulți din Ferentari

În timp ce multe dintre haine zac în dulapuri nebăgate în seamă, în Ferentari sunt mulți copii și adulți care de-abia au cu ce să se îmbrace ca să iasă din casă, să meargă la școală, să meargă la serviciu. Clubul de Educație Alternativă și Clubul Mamelor vă invită să echilibrați un pic balanța și să îi ajutați pe oamenii din Ferentari să treacă mai ușor peste iarnă.

Ca hainele să fie apreciate și folosite, vă rugăm foarte mult:
– să aduceți doar haine în stare bună și curate
– să le sortați pe categorii de vârstă/gen/mărimi și să lipiți o etichetă care să le specifice

Unde pot fi duse?
La sediul Policy Center for Roma and Minorities din Dulevardul Națiunile Unite, nr.4, bloc 106, scara B, etaj 6, apartament și interfon 47. Pagina event-ului aici.

Dăm drumul la căldură în Grivița!

Poți aduce la J’ai Bistrot (calea Griviței, nr. 55) orice ține de cald, iar hainele vor ajunge la familiile sărace fără nicio sursă de căldură din cartier. Echipa de la J’ai Bistrot e bună prietenă cu vecinii și le cunoaște durerile. Așa că a plănuit o serie de acțiuni pe Calea Griviței, punctuale, care să le rezolve, pe ici pe colo, nevoile.

Cei mici nu merg la școală că n-au cu ce se îmbrăca iarna, vântul suflă prin pereții caselor neracordate la rețeaua de energie electrică, așa că oamenii au nevoie de ajutor pentru un pic de căldură în Grivița. Cu învelitoare, încălzitoare, mănuși, haine groase pentru copii, șosete, pături, plăpumi, orice. Vino cu ele la J’ai, Griviței 55, echipa le sortează și le distribuie în funcție de nevoi.

Acțiune întreprinsă de J’ai Bistrot BucureștiScrie despre tineLa Firul Ierbii. Pagina event-ului, aici.

Dăruiește haine și alimente pentru oamenii fără adăpost!

Sâmbătă, 17 decembrie, Împreună rezistăm și CSR Group organizează o nouă acțiune caritabilă, de data asta pentru oamenii fără adăpost. Se strâng haine și încălțăminte de iarnă, saltele, saci de dormit, pilote, pături, perne și alimente.

Nu uitați că și oamenii fără adăpost sunt tot oameni. Numărul persoanelor fără adăpost din Bucureşti este necunoscut, spun activiştii români, iar estimările diferă – între 2.000 şi 5.000 de oameni fără locuinţă.

Prima acțiune de acest gen s-a întâmplat în luna ianuarie din acest an și a durat 6 zile, timp în care s-au strâns haine și încălțăminte pentru oamenii străzii, care au fost apoi împărțite acestora. Ne vedem în Cișmigiu, intrarea din fața Primăriei Generale, unde se află chioșcul interbelic de ziare. Pagina event-ului, aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger