Unde (nu) se dă şpagă în România? Aflaţi de pe piaţadeşpagă.ro

0

Asociaţia EPAS anunţă lansarea portalului piatadespaga.ro, al cărui scop este acela de a reduce nivelul şpăgilor date în România, atât în mediul public, cât şi în mediul privat. Oricine poate intra şi raporta pe piatadespaga.ro unde a dat şi unde nu a fost nevoit să dea mită, contribuind la transparentizarea pieţei şpăgilor din România.

 

 

„Orice persoană poate raporta simplu şi anonim pe www.piatadespaga.ro ce mite a dat şi unde şi chiar şi unde a mers fără şpagă, deşi la început credea că altfel nu se poate. Este momentul să lăsăm ipocrizia la o parte şi să admitem că, în România, mulţi oameni iau şi dau şpagă pentru rezolvarea problemelor personale sau ale familiilor lor”, a declarat Codru Vrabie, preşedintele Asociaţiei EPAS şi iniţiatorul proiectului. „Traversăm o perioadă grea, de criză, şi credem că atât firmele, cât şi persoanele fizice pot face economii serioase din bugetul companiei sau al familiei doar consultând acest site”, a mai spus preşedintele Asociaţiei EPAS.

„Proiectul este gândit să arate harta celor mai mici şpăgi din România şi să funcţioneze în aşa fel încât cei care cer cele mai mari şpăgi să fie scoşi de pe piaţă dacă nu-şi reduc pretenţiile”, a adăugat Codru Vrabie. Astfel, proiectul va deveni un instrument de informare pentru toţi cetăţenii din orice judeţ al ţării, putând fi accesat la orice oră pentru a afla care este „preţul corect” de pe piaţa şpăgilor. Proiectul Piatadespaga.ro a fost finanţat cu 5.000 de dolari de către Asociaţia TechSoup, în cadrul primei ediţii a competiţiei ReStart România, un proiect independent, apolitic, care doreşte să implice cetăţenii în rezolvarea online a unor probleme ale societății.

 

Despre Asociaţia EPAS

Misiunea EPAS este de a inspira cetăţenii şi organizaţiile pentru a acţiona responsabil în spaţiul public. Proiectele EPAS pornesc de la nevoile şi problemele imediate ale cetăţeanului, oferind resurse inovatoare, obiective şi eficiente, prin colaborarea cu actori din mediul public şi cel privat. Mai multe informaţii găsiţi pe http://www.piatadespaga.ro/asociatia.epas.

 

Sursa: EPAS

Foto: Captură site piaţadeşpagă.ro


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger