Una dintre cele mai mari gropi de gunoi din lume se închide după 34 de ani

0

Una dintre cele mai mari gropi de gunoi în aer liber din lume, Jardim Gramacho din Rio de Janeiro, practic un munte de gunoaie din care mii de oameni și-au câștigat existența sortind deșeuri, de-a lungul a 34 de ani, se închide în acest weekend.

Mult timp un simbol al gestionării defectuase a deșeurilor și al neglijenței față de mediu, groapa de gunoi va fi transformată într-o facilitate de captare a emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la deșeuri și transformarea lor în energie pentru alimentarea mașinilor și încălzirea locuințelor.

Ecologiștii au denunțat multă vreme poluarea provenită de la groapa de gunoi în Golful Guanabara. O problemă care rămâne în urma închiderii gropii este cea a celor 1.700 de oameni care escaladează zilnic muntele de deșeuri pentru a găsi plactic reciclabil, hârtie și metal. Ei vor primi o compensație din partea administrației, dar nu au un loc la noua fabrică hi-tech.

Închiderea gropii de gunoi a fost amânată de mai multe ori de-a lungul anilor și va avea loc, în sfârșit, cu puțin timp înainte de conferința climatică de la Rio.

Foto: Flickr / Luciana Morin

Sursa: The Independent


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger