Una din cinci gospodării australiene foloseşte un sistem de energie regenerabilă

0

Numărul sistemelor solare instalate în gospodăriile din Australia a crescut de patru ori faţă de anul 2011, scrie publicaţia TreeHugger. Pe continentul îndepărtat este cald, de regulă – chiar foarte cald, acum (australienii se confruntă cu una dintre cele mai fierbinţi veri din istoria lor), aşa că preţul pe watt de energie solară a scăzut, sistematic, în ultimii ani.

 

 

În acest context, nu este deloc o surpriză că a crescut foarte mult numărul sistemelor solare instalate şi că nouă din zece gospodării australiene iau în considerare trecerea pe energie solară şi renunţarea la sistemul clasic. Cel mai recent raport al Australian Bureau of Statistics  spune că, în anul 2011, 5% din gospodăriile australiene aveau un sistem solar de acoperiş instalat ori un sistem pe apă termală (ori ambele). În prezent, numărul a crescut la 19%, adică una din cinci gospodării a ales să îşi instaleze un sistem solar (sau termal).

 

 

Procentul de 19% din prezent înseamnă, de fapt, 14% sisteme solare instalate şi 5% sisteme pe apă termală. Creşterea s-a produs în numai cinci ani, dar în condiţiile în care preţul energiei solare a tot scăzut în Australia, an de an. Cum acest preţ este în continuare pe pantă descendentă, este de aşteptat ca şi în următorii ani consumul casnic de energie solară să crească, mai ales că devine mai ieftin să te bazezi pe acest tip de energie decât pe sistemul clasic. Procentul de 19% din prezent înseamnă, de fapt, 14% sisteme solare instalate şi 5% sisteme pe apă termală. În topul regiunilor, partea de sud a Australiei conduce detaşat la capitolul sisteme solare (24% din totalul gospodăriilor care se folosesc de energie solară se află aici).

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: TreeHugger

 

Puteţi citi şi:

Cel mai călduros an din istoria consemnată

Experiment inedit realizat de un prezentator de televiziune din Australia

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger