Una din cele mai mari companii de circ din lume renunță la dresajul cu elefanți

0

Potrivit Associated Press, Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus, o companie americană recunoscută pentru așa-zisele ”cele mai impresionante spectacole de circ din lume,” a anunțat că va renunța complet la numerele cu elefanți, în luna mai urmând să-i trimită definitiv pe toți elefanții săi la un centru de conservare. Această decizie intervine în urma mai multor decizii ale administrațiilor locale, prin care e descurajat divertismentul cu animale, în special cu elefanți, în vederea prevenirii cruzimii la adresa animalelor.

Alana Feld, președintele executiv al companiei care deține circul și producătoare de spectacole, este deținătoarea celei mai mari turme de elefanți asiatici din America de Nord. Potrivit declarațiilor acesteia, în prezent, 11 elefanți sunt în turneu, alți 29 se află pe proprietatea companiei și 2 sunt închiriați către grădini zoologice, pentru împerechere. Anual, îngrijirea unui singur animal costă în jur de 65.000 de dolari, inclusiv a elefanților bătrâni, deja școși din circuit, pe care compania îi găzduiește. Toate aceste animale vor fi, potrivit lui Feld, transportate la un centru de conservare a elefanților din Florida, în luna mai a acestui an.

Primele spectacole de circ ale Ringling au avut loc în 1919, iar încă de la bun început, elefanții au fost nelipsiți. Anul trecut, conducerea companiei a anunțat că aceștia vor fi scoși treptat din program până în 2018, dar dat fiind că foarte multe orașe au adoptat ordonanțe ”anti-circ” sau ”anti-elefanți,” s-a decis renunțarea la ei mai devreme. Printre orașele americane care au luat astfel de măsuri se numără Los Angeles și Oakland, care au interzis folosirea tijelor metalice ascuțite în dresarea elefanților, iar Asheville a interzis divertismentul cu animale sălbatice sau exotice în cel mai mare spațiu al său dedicat evenimentelor. Și San Francisco a interzis acest tip de divertisment,

Sursa: NBC News


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger