Un zoo din China pune vizitatorii în cuşti şi lasă felinele în libertate

0

Grădina zoologică Lehe Ledu Wildlife Zoo din oraşul Chongqing din China a inversat locurile vizitatorilor cu cele ale animalelor, pentru a transforma experienţa vizitării unui zoo în ceva diferit, inedit. Astfel, vizitatorii sunt cei aflaţi în cuşti de metal, iar animalele – mai exact, marile feline – umblă libere în spaţiul parcului zoologic, scrie GB Times.

 

 

Vizitatorii plătesc, astfel, pentru un loc în cuştile de metal şi pot simţi pe pielea proprie cum este să fie “vânaţi” de lei şi tigri ce hălăduiesc în jurul lor. Experienţa, spun administratorii parcului zoologic, este menită să le arate oamenilor ce înseamnă să fii faţă în faţă cu un animal sălbatic (mai ales când e vorba de un prădător de talie mare), în loc să îl priveşti de la o distanţă sigură. Experimentul, lansat luna trecută, s-a dovedit extrem de popular în rândul vizitatorilor: biletele pentru următoarele trei luni deja au fost toate vândute.

 

 

Pentru ca experienţa să fie şi mai palpitantă pentru cei aflaţi în cuşti, în maşini care se plimbă prin parc, bucăţi mari de carne crudă sunt legate de barele metalice ale cuştilor, pe partea din exterior, pentru a atrage atenţia animalelor şi a le aduce mai aproape. “Am vrut să le oferim vizitatorilor fiorul stârnit de a fi urmăriţi şi atacaţi de mari prădători, dar, desigur, fără riscurile prezente în realitate. Vizitatorii sunt avertizaţi să îţi ţină tot timpul mâinile pe lângă ei, în cuşcă, pentru că un tigru flămând nu va face diferenţa între degetele lor şi bucăţile de carne prinse de cuşti”, explică Chan Liang, purtător de cuvânt al grădinii zoologice.

 

 

Sursa: GB Times

Foto: China News

 

Puteţi citi şi:

Zootopia – parcul zoologic în care animalele sunt libere

O familie din Belarus a crescut patru lupi ca animale de companie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger