Un vânător de elefanţi a fost ucis de un elefant pe care îl vâna

18

Vânătorul Ian Gibson, din Zimbabwe, a fost ucis, săptămâna trecută, de un elefant tânăr, după ce bărbatul îl urmărise cinci ore pe pachiderm; totul s-a întâmplat în cadrul unei expediţii vânătoreşti pentru un client american, scrie site-ul Bored Panda.

 

 

Vânătorul avea 55 de ani s-ar fi apropiat de elefant ca să îi măsoare şi analizeze colţii de fildeş, când clientul său (americanul venit la vânătoare) se oprise să se odihnească puţin. Când s-a apropiat la 50 – 100 de metri de elefant, acesta a pornit la atac (era într-o stare agresivă cauzată de faptul că era în perioada de împerechere). Gibson a tras un foc în direcţia elefantului, dar aceasta l-a călcat în picioare şi l-a ucis, supravieţuind glonţului.

Comunitatea vânătorilor din Africa susţine că Gibson era un “împătimit apărător al naturii”, care ar fi luptat pentru conservarea ei, însă mai mulţi activişti pentru drepturile animalelor au “celebrat” moartea aceastuia, numind-o “justiţie poetică”. Expediţiile vânătoreşti (safari-uri) sunt un fapt comun în Africa şi elefanţii (dar şi alte animale) le cad adeseori victime.

 

Sursa şi foto: Bored Panda

 

Puteţi citi şi:

Un milionar român a plătit 90.000 de dolari pentru a ucide, împăia şi transporta un elefant din Africa de Sud

Studiu: 100.000 de elefanţi, ucişi în trei ani din cauza cererii crescute de fildeş

Ultimul mascul de rinocer alb din lume e păzit non-stop de paznici înarmaţi

În slujba celor care nu cuvântă: Oamenii care salvează urşi

O femeie, fost soldat în armata americană, vânează braconieri în Africa


18 comentarii

 1. O, da! Mulţumim, Mamă Natură, că i-ai dat fiului tău, elefantul, această idee.
  Păi, de ce vânaţi, domnilor, elefanţi? Nu sunteţi stăpâni pe situaţie în pătuţurile dumneavoastră de acasă? Vă râd domnişoarele în nas şi singura cale de a le impresiona este să ucideţi fiinţe de 10 ori mai inteligente ca dumneavoastră?

 2. Vanatorii nu sunt “aparatori ai Naturii” ci aparatori ai “naturii umane”.
  Ei apara “obiectul uciderii” si, implicit, “afacerea vanatorii”. Nu exista sport, cata vreme prin acea forma de sport, ucizi.
  Daca respectivul (facut placinta , de catre “obiectul insufletit” al uciderii) ar fi iubit Natura si ar fi fost “un aparator al Naturii”, atunci el ar fi facut “vanatoare” foto. El era ghid de vanatoare, “gazda”.
  El s-a apropiat de elefant spre a-i evalua dimensiunea incisivilor, intrucat in functie de aceasta este fixat si perceput pretul ” asasinatului”, cel ce urma sa fie facut de americanul platitor.
  Emisia energetica a mintii (“puterea intentiei” a ghidului si a vanatorului) a fost cea care a declansat atacul – de fapt apararea- elefantului.
  O spun ca unul care am pacatuit prin vanatoare, pana m-am “trezit”.

 3. Vantoarea ar trebui legala doar daca omul ar merge sa vaneze in chiloti.
  Orice arma ce are un om asupra lui cand vaneaza nu e corect.
  De ce nu i se da o vesta Kevlar la un elefant inainte sa-l vaneze?

 4. acum 3 zile cand a aparut stirea, zicea ca vanatorul cauta lei si-a fost atacat de un elefant tanar, in nici un caz ca masura fildesul, greu cu traducerea

 5. Te rog să nu spui: “Da, o să fac şi chestia asta într-o zi!” Începe chiar acum să-ţi formezi obiceiul de a face ceea ce ai de făcut în fiecare zi. Astfel vei reuşi să-ţi realizezi şi ţelurile tale de viaţă. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

 6. Da, sunt si asemenea specimene de oameni, pentru care viata unui om nu inseamna nimic, in schimb al unui animal da. Sa fiu bineinteles: sunt impotriva omorarii unui animal de dragul vanatorii (indiferent cu ce se face). Dar nici oamenii – asta in primul rand – de catre animale. Daca luam preceptele biblice, vedem ca animalele au fost create sa slujeasca omul si nu invers. Dupa unii, ca “ciudatu” (ce nume predestinat) ar trebui sa ne lasam mancati, omorati, distrusi prin orice mijloc, inclusiv infometare, de catre animale. Domnilor, in psihatrie acest lucru este denumit ca boala.
  PS. Nu sunt vanator, nu tai animale, nu chinui animale (dimpotriva, imi plac si le ingrijesc.

 7. Pacat ca un om a murit, dar mai pacat era de elefant. In tot cazul, eroii care cred ca animalele salbatice sint un fel de tinte de carton merita orice li se intampla. Oricum le doresc vanatorilor de genul lui Nastase si compania acelasi gen de operatie suferita de socrul lui Ponta dupa vanatoarea de success cand si-a tras un cartus in c_aie.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger