Un utilizator de Twitter din Kuweit a primit doi ani de închisoare pentru că l-a insultat pe emir

0

La 7 luni de la condamanarea la 5 ani de închisoare a unui utilizator de Twitter pentru defăimarea emirului Kuweitului, un alt user al rețelei sociale a primit 2 ani după gratii sub aceeași acuzație, scrie Global Voices. Ayyad Al-Harbi a postat câteva tweet-uri critice la adresa emirului și a persecuției împotriva protestarilor, începând cu o acuzație ironică. “Blestemat să fie orice conducător care își trimite oamenii la închisoare”.

 

 

Potrivit unei hotărâri judecătorești publicată de Sabr online, Ayyad Al-Harbi a fost condamnat pentru următoarele afirmații făcute pe rețeaua de socializare:

– Blestemat să fie orice conducător care își trimite oamenii la închisoare. Blestemat să fie orice conducător care are mai multă opoziție decât susținători.

– Măria Ta, cea mai mare comuniune dintre kuweitieni a avut loc în Piața Erada, iar dumneavoastră ați luat-o la țintă.

– Ce ne-a mai rămas? Nici revoluție, nici dezvoltare, nici libertate, nici demnitate, nici parlament, nici proces de votare, nicio obiecție, pentru numele lui Dumnezeu, ce ne faceți?

– Ar trebui să insult și să acuz oameni fără nicio dovadă și să spun că e vorba de libertate sau ar trebui să spun că contul meu a fost atacat de kackeri și să fiu eliberat?

– Dacă nu ești kuweitian, atunci ești din Golf. Te vei confrunta cu asuprirea și tirania și arestările cu puțin petrol pe deasupra.

– Nu ar trebui să-i cerem scuze tiranului și asupritorului, el ar trebui să cadă și să fie judecat și închis și ucis.

– Blestemat să fie statul care își lasă câinii să mănânce demnitatea oamenilor doar pentru că se opun.

Al-Harbi a fost acuzat și pentru că a repostat o poezie critică la adresa dictatorilor a poetului irakian Ahmed Matar. Imediat după anunțarea sentinței sale, kuweitianul a postat ultimul tweet: “Te iubesc, țara mea!”. Utilizatorul de Twitter se confruntă cu trei capete de acuzare: defăimarea emirului, răspândirea de vești false în străinătate și folosirea nepotrivită a telefonului mobil. Aflați mai multe pe Global Voices.

 

Puteți citi și:

Cum poți fi arestat pentru o postare și un like pe Facebook

Fotograf român, arestat în Mexic în timp ce documenta protestele față de noul președinte

Ultimele vorbe ale unor tibetani care s-au sacrificat în semn de protest

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger