Un urs polar a atacat și omorât un tânăr pe insula Svalbard, Norvegia

5

Un tânăr britanic a fost omorât de un urs polar în cortul său. El participa, alături de alte 12 persoane, la o expediție în zona arctică la Svalbard, Norvegia. Alte patru persoane au fost atacate, dar au supraviețuit, iar ursul polar a fost împușcat mortal.

Victima, Horatio Chapple, avea 17 ani și era din Wiltshire, Marea Britanie. El lua parte la excursia British Schools Exploring Society de lângă un ghețar de pe insula Svalbard.

Urșii din Svalbard sunt foarte periculoși. Ca și urșii grizzly de pe insula Kodiak din Alaska, sunt cele mai mari animale de pradă de pe uscat. De asemenea, este considerată una dintre puținele specii care vânează oameni.

Acest lucru este, însă, foarte rar din cauza izolării în habitatul lor arctic, dar pe măsură ce schimbările climatice reduc suprafața de gheață, există îngrijorări potrivit cărora urșii se vor răspândi mai mult pe uscat, în căutare de hrană, ceea ce îi aduce în contact cu oamenii.

Foto: Reuters

Sursa: Treehugger


5 comentarii

  1. clar…oamenii se baga tot mai departe in arealul animalelor…care saracile si asa raman cu tot mai putin pe masura ce trece timpul…si bineinteles….ei au intrat in teritoriul ursului….si la final au impuscat saracu urs….care facea ce stie si el sa faca….bine ca e pe cale de disparitie si noi il impuscam….tot asa fratilor

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger