Un turc poartă o cușcă din cupru pe cap pentru a se lăsa de fumat

0

İbrahim Yücel, un bărbat de 42 de ani din orașul Kütahya, Turcia, s-a hotărât să poarte pe cap o cușcă de metal zăvorâtă pentru a renunța la dependența de țigări, scrie Oddity Central. Bărbatul a fumat 26 de ani și, în ciuda mai multor eforturi de a se lăsa, nu a putut renunța la obiceiul de a pufăi două pachete de țigări pe zi.

 


 

În fiecare an, Yücel se lăsa de fumat de ziua celor trei copii ai săi și cu ocazia aniversării nunții sale, însă nu rezista mai mult de câteva zile fără țigări. După ce tatăl său a murit de cancer la plămâni din cauza fumatului, acum câteva luni, bărbatul și-a dat seama că nu merită să-și piardă viața din cauza țigărilor și să le-o îngreuneze pe cea a copiilor și soției. Însă tehnicianul turc nu avea ambiția necesară de a se lăsa pe căi normale, așa că a ales o soluție neobișnuită. Inspirat de căștile de motocicletă, s-a hotărât să poarte pe cap o cușcă din cupru care nu-i permite să-și aprindă o țigară oricât de mult și-ar dori.

Yücel s-a dus la câțiva fierari care să i-o construiască, însă aceștia au refuzat să-l ajute, așa că a fost obligat să-o fabrice singur. Bărbatul s-a asigurat că firele de cupru ale cuștii similare unei colivii sunt îndeajuns de apropiate unele de altele încât să nu lase loc pentru o țigară și a prevăzut dispozitivul cu două mecanisme de închidere. I-a dat o cheie soției sale Kawthar și pe cealaltă băiatului său Ayse. Asta înseamnă că lui Yücel îi e imposibil să-și scoată cușca de pe cap după ce părăsește casa. Până acum, a rezistat patru zile.

Aflați mai multe detalii pe Oddity Central și în clipul de mai jos:

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger