Un truc nou pentru slăbit

4

Dacă cele 1001 de metode de slăbit pe care le-aţi încercat pînă acum nu au funcţionat, nu pierdeţi nimic dacă o încercaţi şi pe următoarea. S-ar putea să nu aibă efect, dar sigur o să aveţi dantura mai curată.

Strategia e simplă: după fiecare masă sau după fiecare gustare, indiferent dacă e vorba de un sandviş, un biscuit sau o singură alună, curăţaţi-vă dinţii cu aţă dentară şi spălaţi-i.

Autodisclipina e chinuitoare de obicei pentru că presupune să ne luptăm cu un impuls din prezent de dragul promisiunii unui beneficiu viitor. Cînd ne e poftă să mîncăm şi ne interzicem, ne spunem practic să renunţăm la ceva ce vrem cu adevărat acum de dragul unei ipotetice scăderi în greutate viitoare.

O strategie mai bună e să ne exercităm autodisciplina asupra a ceva care nu opune rezistenţă. Avem nevoie de mai puţină disciplină să facem ceva ce nu vrem neapărat să facem (să folosim aţa dentară şi să ne spălăm pe dinţi) decît să nu facem ceva ce vrem să facem, adică să mîncăm. În plus, spălatul pe dinţi, deşi nu e o mare distracţie, ne dă o senzaţie de prospeţime, ne oferă o oarecare recompensă imediată.

Care e scopul? Închipuiţi-vă că e seara tîrziu, aţi mîncat şi v-aţi spălat pe dinţi. Diavolul vă scoate în cale o prăjitură sau o altă ispită dulce. Vă gîndiţi să o mîncaţi, dar apoi vă amintiţi că trebuie să treceţi din nou prin ritualul aţei dentare şi spălatului pe dinţi. Vi se face lehamite şi preferaţi să lăsaţi prăjitura pentru a doua zi.

Dacă vă curăţaţi cu aţă dentare şi vă spălaţi pe dinţi după fiecare masă sau gustare, în timp, senzaţia că aveţi dinţii nespălaţi vi se va părea inconfortabilă, străină, atipică vouă.

Nu încercaţi deci să vă opriţi din a fi cineva anume (un mîncăcios), încercaţi să începeţi să fiţi şi altcineva (cineva care se spală des pe dinţi).

FOTO: REUTERS

Tags:4 comentarii

  1. provincialul on

    eu va propun sa luati vreme de o luna, asa, la baros cateva ziduri pe zi si apoi sa incercati varianta cu ata dentara (asa extra), intre mese. Si va propun si eu o metoda si mai si… nici nu va mai trebuie pasta de dinti, praful inghitit are un efect abraziv extraordinar si va lasa o senzatie ”fresh”. 🙂

  2. trucul asta eu il folosesc demult si il recomand …cum zice un prieten de-al meu:dupa ce ma spal pe dinti …nici apa nu mai beau!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger