Un tribunal american a decis că șefii își pot concedia angajații pe care îi consideră ”irezistibil de atrăgători”

0

Curtea Supremă din statul Iowa a decis săptămâna trecută că dreptatea a fost de partea unui dentist care și-a concediat o angajată pe care atât el, cât și soția lui, o considerau o amenințare pentru căsnicia lor. Decizia a fost luată de un grup de judecători 100 % masculin.

Tribunalul susține că șefii își pot concedia angajații de care se simt prea atrași, chiar dacă aceștia din urmă nu au flirtat și nici nu au avut alte comportamente care să justifice decizia concedierii. Argumentul justiției a fost că aceste măsuri sunt bazate pe emoții, neimplicând discriminări de gen.

Potrivit Melissei Nelson, femeia concediată de medicul stomatolog James Knight pentru că era ”irezistibilă”, ”acești judecători a transmis tuturor femeilor din Iowa un mesaj care arată că bărbații nu pot fi considerați responsabili de dorințele lor sexuale și că femeile sunt cele care trebuie să monitorizeze și controleze impulsurile sexuale ale superiorilor. Dacă aceste impulsuri scapă de sub control, femeile pot fi concediate legal,” a declarat avocata femeii, Paige Fiedler, citată de Washington Post.

Melissa Nelson a lucrat pentru James Knight timp de zece ani, medicul considerând-o pe femeie un angajat model. În ultimele luni de dinaintea deciziei care a dus la concedierea tinerei de 32 de ani, dentistul s-a plâns că femeia purta haine prea strâmte, lucru care îi bulversa simțurile. Cei doi au început să schimbe mesaje, majoritatea referitoare la propriile vieți de familie, până când soția stomatologului, de asemenea angajată la clinică, a găsit mesajele, cerându-i soțului s-o concedieze pe Melissa Nelson. Femeia a fost concediată, primind în avans salariul pentru o lună, însă l-a dat în judecată pe americanul de 53 ani pentru discriminare. Tribunalul i-a dat totuși dreptate medicului, care susține că gestul său n-a fost motivat decât de dorința de a-și salâva căsnicia. Avocatul său, de altfel, consideră că sentința este justificată, atâta vreme cât ma mijloc se află apărarea valorilor familiale.

Sursa: Washington Post

Foto: Forum.lowyat.net


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger