Un tată îşi cară zilnic în spate copilul cu dizabilităţi, preţ de kilometri buni

0

Povestea lui Yu Xukang, un bărbat de 40 de ani din orăşelul chinez Fengyi, a atras atenţia presei şi a autorităţilor prin generozitatea de care dă dovadă zilnic, fără excepţie. Tatăl unui băieţel cu dizabilităţi, care nu-şi poate mişca picioarele, Xukang îşi duce copilul la şcoală cărându-l într-un coş special, montat în spate, asemenea unui rucsac. Distanţa pe care o are de parcurs dus-întors se ridică la aproape 20 de kilometri.

 

article-2577520-1C2AA5CD00000578-802_306x423

 

Deşi are de străbătut atâta drum, iar durerile de spate şi de picioare nu au întârziat să apară, bărbatul refuză să-şi retragă băieţelul de la şcoală. “Ştiu că fiul meu are handicap fizic, dar mintea lui e intactă. Aici, aproape, nu am găsit o şcoală cu dotările necesare care să-l accepte şi, după ce a fost respins de multe ori, singura şcoală unde a fost primit se află în districtul Yibin, din provincia Sichuan, la 5 kilometri de mers pe jos de casa noastră,” explică tatăl băieţelului care are acum 12 ani. Cum între zona unde locuieşte şi şcoală nu există sistem de transport public, bărbatul îl duce de unul singur pe copil la şcoală, cărându-l zilnic în spate. Xukang s-a despărţit de soţia lui când fiul lor avea trei ani, iar de atunci şi-a propus ca acesta să nu ducă lipsă de nimic şi să nu aibă de suferit pentru că e crescut de un singur părinte.

 

article-2577520-1C2AA5B500000578-950_306x423

 

În fiecare dimineaţă, tatăl se trezeşte la ora 5, pentru a pregăti pachetul cu mâncare al copilului. Apoi, îşi duce fiul la şcoală, mergând pe jos, după care se întoarce în orăşelul său, pentru a merge la serviciu. Când orele se încheie, merge din nou la şcoală, pentru a-şi aduce băiatul acasă. Din toamna trecută, bărbatul a străbătut pe jos aproape 2.600 de kilometri, însă ceea ce îl reconfortează e faptul că băieţelul se numără printre cei mai buni elevi din clasa lui. Tatăl speră ca, într-o bună zi, acesta să ajungă la facultate.

Odată ce a ajuns în media, povestea tatălui-erou a determinat autorităţile să ia măsuri, astfel încât în scurt timp şcoala unde învaţă băiatul va fi adaptată, astfel încât să primească elevi care să locuiască în regim de internat. Astfel, munca tatălui va fi sensibil uşurată, iar copilul se va putea concentra mai bine asupra învăţatului.

Sursa: Daily Mail

Puteţi citi şi:

VIDEO Ce aţi face dacă aţi vedea un copil tremurând de frig?

Altruismul e întâlnit şi în lumea plantelor

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger