Un tânăr şi-a construit propriul satelit

0

Hojun Song este un artist care locuieşte în Seul, Coreea de Sud, pasionat de tehnologie, cu studii în domeniul ingineriei, care şi-a făcut ucenicia la o companie producătoare de echipamente de tip satelit. La vremea respectivă, nu se gândea că va ajunge să îşi construiască propriul satelit, pe care speră să îl poată lansa într-un viitor apropiat. De fapt, spune el, nu construcţia satelitului în sine a fost grea, ci greu este să vândă tricouri ca să adune banii pentru lansarea echipamentului.

Song a construit satelitul ca parte din proiectul său, Open Source Satellite Initiative. Oamenii de pe planetă vor putea fi „în contact” cu satelitul dacă au un minim de echipament de radioamator. Oricine va putea transmite un mesaj, care va fi transmis în codul Morse cu ajutorul unor lumini de tip LED, suficient de puternice încât să se vadă de pe Pământ cu binoclul sau chiar cu ochiul liber. Scopul proiectului lui Song este de a atrage atenţia oamenilor asupra programului spaţial şi de a le da şansa să privească, pentru încă un motiv, cerul de deasupra.

Satelitul a costat în jur de 600 de dolari, dar lansarea lui costă 100.000 de dolari, aşa că Song s-a gândit să vândă tricouri pentru a face rost de aceşti bani. „Dacă vând 10.000 de tricouri la 35 de dolari bucata, am acoperit costurile lansării. Acesta era planul meu, dar problema este că a face tricourile şi marketingul pentru ele, ca să le vând, este mult mai greu decât a fost să fac satelitul sau decât lansarea lui, ca procedură”, a mărturisit tânărul. Totuşi, el speră să îl poată lansa în aprilie, anul viitor.

Citiţi aici un scurt interviu cu Song, realizat de publicaţia New Scientist.

 

Sursa şi foto: New Scientist

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger