Un tânăr îşi dă părinţii în judecată pentru că nu mai vor să-l întreţină

0

Kuang Zhengxuan are 29 de ani şi, în prezent, “face valuri” în reţelele de socializare din China, dar nu în sensul bun al cuvântului: tânărul şi-a dat părinţii în judecată pentru că aceştia nu îi mai dau bani, iar el vrea să fie întreţinut financiar de către ei. Atitudinea şi acţiunile lui i-au atras porecla “man-baby” (bărbatul-copil), sub care a devenit “celebru” pe internet.

 

 

Kuang a renunţat la şcoală la o vârstă destul de fragedă şi s-a orientat înspre a învăţa meserii – tâmplărie şi frizerie. A lucrat, o vreme, dar susţine că a fost acuzat pe nedrept de furt şi bătut. Atunci, spune el, a decis că nu are priceperea necesară să realizeze ceva în viaţă şi pur şi simplu nu a mai muncit. A dus un stil de viaţă leneş, lipsit de griji, în casa părinţilor săi. Îşi petrecea timpul dormind sau jucându-se pe telefonul mobil. Sătui de comportamentul său, părinţii i-au cerut să plece de acasă şi să se întreţină singur.

“Pentru mine este imposibil să îl mai cresc. De fiecare dată când vorbim, cere bani”, a spus tatăl tânărului. Dar Kuang crede că este îndreptăţit să fie întreţinut financiar de părinţii săi. “Eu nu am abilităţi, ei au. De ce nu mă pot întreţine ei?”, a motivat acesta. Aşa a ajuns să îşi dea părinţii în judecată, cerând ca ei să aibă grijă de el, ca obligaţie legală. S-a angajat, între timp, cu jumătate de normă, ca model la o şcoală de artă (foto sus), dar nu este “mulţumit” de asta: “Este obositor să fii model pentru portrete. Trebuie să stau pe scaun între patru şi cinci ore, de fiecare dată. Şi nici nu este ceva stabil, mâine pot să rămân fără acest job”, spune Kuang. “Eu nu mă pot întreţine. Părinţii mei au destule resurse pentru a avea grijă de mine, iar dacă nu vor, mergem la tribunal”, a mai spus el.

Nu cu mult timp în urmă, v-am spus despre un alt caz oarecum similar, tot din China, când Xu King, un tânăr tot de 29 de ani, a fost dat în judecată de părinţii lui pentru a se muta de acasă şi a se întreţine singur (tânărul locuia la părinţi cu tot cu prietena lui şi amândoi pierdeau vremea). Unii experţi susţin că acest tip de comportament al tinerilor chinezi este un efect secundar al politicii copilului unic care a constrâns familiile chineze, pentru o lungă perioadă de timp, să nu facă mai mult de un copil – iar aceasta a creat o generaţie de tineri foarte răsfăţaţi, care trăiesc cu un fals sentiment că totul li se cuvine.

 

Sursa, foto: CCTV News

 

Puteţi citi şi:

Doi părinţi chinezi şi-au dat fiul în judecată pentru a-l obliga să se angajeze şi să se mute de acasă

Un chinez a cumpărat toate biletele la premiera unui film pentru a-i face în ciudă fostei sale iubite, care l-a părăsit pentru că era sărac

Chinezii care mănâncă animale din specii ocrotite de lege pot face până la zece ani de închisoare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger