Un tânăr de 21 de ani a făcut arborele genealogic al universului Lord of the Rings

0

La începutul lunii, Zeulodin, un geek autoproclamat de pe platforma socială Reddit.com, ne-a povestit despre cum se adună userii de internet în subcomunităţi cu interese nişate, pentru mulţi obscure, precum /r/beards (comunitatea împătimiţilor de pilozităţi faciale) sau /r/teslore (care găzduieşte discuţii cosmogonice despre universul seriei de gaming The Elder Scrolls), găzduite de această platformă. Acum, The Local ne povesteşte despre un student de 21 de ani din Gothenburg, Suedia, şi el autoproclamat geek, care a realizat arborele genealogic al fiecărui personaj din universul ficţional al seriei The Lord of the Rings. Un deliciu, probabil, pentru membrii subredditului /r/lotr.

 

 

Emil Johansson e fotograf cu jumătate de normă şi student în inginerie chimică la Universitatea de Tehnologie Chalmers din Gothenburg. A citit trilogia Lord of the Rings, a lui JRR Tolkien, la 11 ani şi spune că a fost acaparat imediat de magie. De atunci a citit toate cărţile despre Pământul Mijlociu (Middle-Earth), decorul ficţional în care Tolkien şi-a plasat majoritatea scrierilor fantasy, şi a început un proiect grafic prin care şi-a un arbore genealogic complet al tuturor creaturilor din universul creat de scriitorul britanic.

Până acum, Johansson a reuşit să depisteze originile pentru 914 personaje din familia de 900+ născută de Tolkien. Săptămâna trecută a adăugat proiectului o cronologie şi o hartă, disponibile şi în interiorul unei aplicaţii pentru Adroid, pentru a oferi un tablou complet al mişcării personajelor şi al locurilor prin care se perindă aceastea. “Frumuseţea acestui proiect constă în faptul că este ceva ce nu poate fi completat niciodată”, spune Emil pentru The Local, cu precizarea că proiectul îl va ţine ocupat multă vreme de-acum înainte.

Iniţiativa sa a stârnit interesul oamenilor din SUA, Australia şi din alte colţuri ale lumii.  “Cel mai ciudat mail pe care l-am primit până acum de la fani a venit dintr-un hotel din SUA – voiau o versiune PDF a arborelui genealogic pentru a-l agăţa pe pereţii camerelor de hotel”. Aflaţi mai multe detalii, precum şi ce plănuieşte să facă Emil mai departe, pe The Local.

 

 

Puteţi citi şi:

Internetul, cel mai bun prieten al omului


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger