Un tânăr de 18 ani ar putea sta 20 de ani la închisoare pentru o postare de pe Facebook

1

Cameron B. D’Ambrosio, elev la o universitate din zona Boston, a fost arestat de curând și acuzat de amenințări teroriste, în urma unei postări de pe pagina sa personală de Facebook, considerată de autorități drept mostră de ”exprimare perturbatoare.” Valoarea cauțiunii este de un milion de dolari.

 

-1

 

 

Între-o declarație de presă emisă de intituțiile de învățământ și poliția din Methuen, unde locuiește tânărul de 18 ani, se arată că acesta ”a postat o amemințare sub forma unui mesaj hip-hop, în care menționa Casa Albă, atentatul de la Maratonul din Boston, în care spunea că toată lumea va vedea de am de gând să fac, și anume să ucid oameni. Amenințarea a fost suficient de perturbatoare, încât să ne determine să luăm măsuri, astfel încât forțele de ordine au făcut ceea ce trebuie.” Investigațiile derulate în istoricul de YouTube al tânărului american au arătat că acesta urmărise mai multe clipuri despre tehnici de hip-hop amator, dar și că postase mai multe încercări personale.

Postarea redactată a mesajului, prezentată de The Heraldarată că în piesa sa, liceanul de 18 ani avea următorul mesaj: ”Nu exist în realitate, Așa că, atunci când mă veți vedea că o iau razna și voi ajunge la știri, în ziare și la centrul oficial al terorii, cunoscut drept Casa Albă, să nu plângeți și să nu vă-ngrijorați, pentru că VOI, oameni buni, ați cauzat toată situația.”

Oficialii liceului unde învăța D’Ambrosio au ținut să-i mulțumească unuia dintre colegii băiatului, care a reclamat postarea incriminată. Potrivit acestora, ”orice amenințare cu violența este inacceptabilă și nu va fi tolerată. Autoritățile i-au confiscat tânărului computerul și consola de joc Xbox 360, iar potrivit Associated Press, poliția derulează investigații mai aprofundate pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută, liceanul s-a declarat nevinovat în fața judecătorului, iar acum, dacă va fi găsit vinovat de amenințări teroriste, va petrece 20 de ani în închisoare.

Sursa: RT


Un comentariu

  1. Pingback: Postări de Facebook care au trimis oameni la răcoare | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger