Un tânăr de 15 ani a inventat un dispozitiv care îl ține în siguranță pe bunicul lui, bolnav de Alzheimer

0

Kenneth Shinozuka este un adolescent care locuiește în New York cu familia sa. Bunicul lui este unul dintre cei peste 5,2 milioane de americani care suferă de Alzheimer și unul dintre cei 65% dintre pacienți care au tendința să se plimbe inconștienți în mijlocul nopții; aceste episoade duc deseori la accidente, iar unele chiar fatale.

 

kenneth

În 2012, tânărul a început să lucreze la un dispozitiv care îl împiedica pe bunicul lui să se ridice din pat noaptea nesupravegheat. El a creat un senzor de presiune atașat pe talpa piciorului. Când bunicul lui punea piciorul jos pentru a pleca, senzorul transmitea wireless o alertă pe telefonul mătușii, prin Bluetooth. În timpul perioadei de șase luni de testare, familia inventatorului a reușit să împiedice toate tentativele bunicului de a pleca la plimbare în mijlocul nopții.

Datorită invenției sale, Kenneth a devenit la 15 ani unul dintre finaliștii Google Science Fair 2014. El a câșigat premiul categoriei în care sunt înscrise proiecte care soluționează probleme de mediu, de sănătate sau care privesc resursele. El a primit 50.000 de dolari să-și dezvolte ideea și un an de mentoring pentru a ajuta mai mulți bătrâni și familiile lor pentru a fi în siguranță.

Kenneth spune că ar vrea să studieze neuroștiința în viitor și să găsească un leac pentru cei care suferă de demență și Alzheimer.

Sursa: iflscience.com

Puteți citi și:

Normalitatea satului olandez în care locuitorii suferă de demență

Un scriitor în vârstă de 8 ani a strâns aproape 1 milion de dolari pentru a vindeca boala celui mai bun prieten al său


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger