Un tânăr a ajutat un om al străzii să îşi găsească de lucru punându-i CV-ul pe Twitter

0

Aaron O’Dwyer este un tânăr de 18 ani din Liverpool, Marea Britanie, care şi-a propus să ajute un om al străzii să îşi găsească ceva de lucru. Îl întâlnise chiar când el însuşi ieşea de la un interviu pentru un loc de muncă şi i s-a făcut milă de el. A vrut să facă ceva pentru el, aşa că i-a luat CV-ul scris de mână şi l-a pus pe Twitter.

“Nu puteam să trec fără să îmi pese, nu era firesc. Cred că m-a impresionat faptul că era cam de vârsta mea. Era destul de clar că nu era un drogat sau ceva de genul acesta. Era un tip normal. Mi-a luat 16 secunde să pun pe Twitter CV-ul lui. Şi se pare că doar de atât a fost nevoie ca el să nu mai trăiască pe stradă. Mă simt bucuros că am putut să îl ajut”, a declarat Aaron pentru ABC News. Când îl văzuse pe stradă, se oferise să îi dea ceva mărunţiş, dar atunci observase că bărbatul avea vreo 20 de CV-uri în mână, toate scrise de mână. A luat una dintre foi. “CV-ul era destul de trist. Era un strigăt de ajutor din partea lui, în mod evident”, crede Aaron.

În CV-ul bărbatului fără adăpost erau scrise inclusiv următoarele:

“Am nevoie de un loc de muncă. Am nevoie de ajutor. Sunt sătul să mă irosesc şi să mi se spună mereu să merg la un centru pentru persoane fără adăpost. Acolo nu primesc ajutorul de care am nevoie. Mi-am scris CV-ul aşa pentru că nu am nimic altceva de scris în el”.

 

Pe foaie, bărbatul mai scrisese că abandonase şcoala la 13 – 14 ani, ca să încerce să înveţe, ca ucenic, mecanică pentru motociclete. Nu a avut cum să îşi continue studiile, aşa că a ajuns pe străzi. După ce Aaron a postat CV-ul omului pe Twitter, a primit numeroase răspunsuri, inclusiv cu oferte de muncă pentru cel fără adăpost. Fratele acestuia spune că situaţia, într-adevăr, s-a schimbat: bărbatul cu teancul de CV-uri scrise de mână a primit o şansă la un loc de muncă şi a găsit şi un loc unde să stea.

“Jordan (bărbatul cu CV-ul de mână – n.r.) a primit o şansă, să lucreze la un bar, deocamdată de probă. Însă am primit şi alte oferte generoase pentru el. Nu ştiu cum să îi mulţumesc lui Aaron pentru ce a făcut pentru fratele meu. Cei mai mulţi oameni l-ar fi ignorat, ar fi trecut pe lângă el. Sprijinul pe care l-a primit după mesaj a fost uimitor; însă să nu uităm că Jordan nu este singurul într-o astfel de situaţie. Mulţi alţii au nevoie de o mână de ajutor în acest fel”, a mai spus fratele bărbatului fără adăpost a cărui viaţă a fost schimbată de un anunţ pe Twitter.

 

Surse şi foto: GMA, TA

 

Puteţi citi şi:

În Hawaii, autobuzele vechi sunt transformate în adăposturi pentru oamenii străzii

Un bărbat care merge 30 de km pe jos până la muncă a primit 350.000 de dolari din donaţii

O studentă a strâns 27.000 de euro pentru un om al străzii care s-a oferit s-o ajute să ajungă acasă

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica

VIDEO Un bărbat îi serbează ziua de naştere unei femei fără adăpost

Un poliţist din New York i-a cumpărat ghete unui om al străzii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger