Un tâmplar german a inventat un întrerupător pentru spermă

0

Clemens Bimek, un fabricant de mobilă german, a inventat un întrerupător care poate decupla fluxul spermei, un soi de vasectomie ce poate fi aplicată atunci când e nevoie, scrie FastCoExist, care citează Der Spiegel. Ideea i-a venit, spune el, în timp ce urmărea un documentar despre contracepție. Cum vasectomia taie canalul deferent, tubul ce transportă spermatozoizii spre uretră, unde se amestecă cu restul spermei, Bimek s-a gândit că tubul ar putea fi blocat în schimb cu o valvă, pe care un bărbat ar putea s-o închidă și s-o deschidă ca pe un robinet.

Așa s-a născut Bimek SLV, un mic dispozitiv ce poate fi inserat pe cale chirurgicală în aparatul genital masculin, intervenția având aceeași durată cu cea a unei vasectomii. Este nevoie de două asemenea dispozitive, iar după intervenție, beneficiarul trebuie să aștepte o săptămână până la primul contact sexual. Valva constă dintr-un conector implantat în canalele spermatice și prevăzut cu un întrerupător electric ce poate fi cuplat și deculpat cu degetele prin pielea scrotului. Înainte de redeschiderea valvei, utilizatorul trebuie să activeze și un mecanism de siguranță, iar producătorul german recomandă ca ambele valve să fie păstrate în aceeași poziție (lista integrală de instrucțiuni poate fi citită aici).

Momentul optim pentru apăsarea întrerupătorului ar fi atunci când scrotul este moale și liber, cum ar fi în timpul unei băi sau imediat după ea, iar dispozitivul ar contribui la erecții mai bune. „Având sentimentul de siguranță al contracepției depline, stresul și teama unei sarcini nedorite ar dispărea. Iar asta ar putea spori și libidoul partenerei”, scrie Bimek în lista de instrucțiuni. Când neamțul a descoperit că nu exista brevet de invenție pentru un dispozitiv similar, a început să-l conceapă, deși medicii l-au descurajat. A construit primul prototip în 2006, iar prețul estimat pentru dispozitiv este de 3.300 de dolari. Acesta se află încă în faza de testare clinică, Bimek fiind singura persoană care și l-a implantat.

Neamțul susține că invenția sa funcționează OK, deși e greu de stabilit dacă previne cu adevărat sarcinile. Dacă ar funcționa, bărbații trebuie să știe să nu facă sex neprotejat după ce decuplează valva prima oară. Organismul are nevoie de timp pentru a elimina sperma existentă, lista de instrucțiuni a dispozitivului precizând că acest proces durează în jur de trei luni sau circa 30 de ejaculări. Chiar și așa, dacă se dovedește de succes, Bimek SLV ar fi o alternativă mult mai bună la vasectomie, care implică sterilizarea permanentă a unui bărbat.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger