Un student a construit din componente reciclate mașina viitorului din Nigeria, alimentată de soare și vânt

2

Un student în ultimul an de la Universitatea Obagemi Awolowo din Nigeria, Segun Oyeyiola, a petrecut un an transformând un Volkswagen Beetle într-o mașină alimentată cu energie solară și eoliană, folosind și piese vechi donate de prieteni și rude. Totul a costat sub 6.000 de dolari. “Am vrut să reduc emisiile de dioxid de carbon din atmosferă care au condus la schimbările climatice sau încălzirea globală, devenite acum realitate și având efecte nocive: ciclurile sezoniere sunt perturbate, la fel și ecosistemele”, scrie Segun într-un e-mail pentru Fastcoexist. “Iar agricultura, nevoia și sursele de apă și producția de hrană sunt toate afectate nefavorabil.”

 

 

Un specialist contactat de Fastcoexist, John Prosten, directorul departamentului de inginerie fizică al Universității McMaster din Canada, spune că n-a mai văzut o invenție ca a studentului nigerian, care este dotată și cu o aplicație GPS ce monitorizează sănătatea mașinii. “Dacă găsești o cale să folosești atât energia eoliană, cât și cea solară la același vehicul, e un lucru minunat”, spune el. “Folosirea energiei eoliene și a celei solare înseamnă că nu ești nevoit să conduci doar ziua. Dacă a reușit asta, atunci e cu adevărat remarcabil.”

Segun Oyeyiola ar fi instalat un panou solar uriaș pe acoperișul mașinii sale, precum și o turbină eoliană sub capota ei. Din câte explică Preston, asta permite fluxul aerului prin grilajul mașinii, învârtirea rotoarelor turbinii și încărcarea bateriei din spatele autoturismului. Studentul a construit și un sistem puternic de suspensii pentru a contracara greutatea bateriei. Problema e că încărcarea acesteia durează cinci ore, iar Oyeyiola lucrează acum la o soluție pentru asta. Obiectul său este să creeze astfel de vehicule la scară largă, având de partea sa climatul însorit al Nigeriei, țară pentru care vrea să fabrice mașina viitorului.

 

Puteți accesa și:

Un licean aduce oamenii la film, pentru a salva cinematograful din orașul lui

Studenții din Timișoara dezvoltă un prototip de locuință ce funcționează exclusiv cu energie solară

10 inventatori adolescenți care au făcut lumea mai bună în 2013

 


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger