Un spital francez deschide un bar de vinuri pentru pacienţii în stadiu terminal

0

Un spital din oraşul francez Clermont-Ferrand va deschide un bar de vinuri unde pacienţii aflaţi în stadiu terminal vor putea să se bucure, sub supraveghere medicală, de un pahar sau două de vin bun, alături de familia lor, informează agenţia de presă Reuters.

 

 

“De ce să le refuzăm celor care sunt la capătul vieţii lor bucuriile pe care ni le oferă tuturor pământul? Nimic nu justifică o asemenea prohibiţie”, spun reprezentanţii spitalului Clermont-Ferrand University Hospital Center într-un comunicat de presă legat de decizia lor. “Şi pacienţii în fază terminală au dreptul de a se bucura de ceva”, spune dr. Virginie Guastella (directoarea centrului).

Barul va fi primul din Franţa care va oferi un astfel de serviciu pacienţilor şi familiilor acestora. Personalul care va lucra la bar va fi instruit adecvat, înainte de deschiderea oficială a barului, care se va întâmpla în luna septembrie. “Gustarea supravegheată medical a vinurilor va aduce puţină bucurie celor care, de altfel, au o viaţă zilnică dificilă şi dureroasă”, consideră reprezentanţii spitalului.

 

Sursa: Reuters

Foto: Maestro2300

 

Puteţi citi şi:

Istoria secretă din spatele ştiinţei stresului

Mexicul interzice reclamele TV la sucuri răcoritoare

“Este  păcat şi ridicol să importăm mâncare şi ideologii care nu ni se potrivesc”


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger