Un spital din China solicită donaţii de sânge de la femei virgine, în scop ştiinţific

0

Spitalul Universităţii Peking (China) a emis o solicitare publică, adresată virginelor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, de a dona sânge instituţiei, iar această cerere a uimit şi intrigat opinia publică. Oficialii spitalului, însă, au o explicaţie logică pentru solicitare.

 

 

Purtătorul de cuvânt al spitalului (instituţie specializată pe cazuri de cancer), Guan Jiuping, a declarat, potrivit agenţiei de presă AFP, că sângele nu este dedicat vreunor ritualuri bizare de tip sacrificiu uman sau vreunei tradiţii „vampireşti”. Cercetătorii instituţiei realizează o serie de studii asupra virusului papiloma uman (HPV), care, de regulă, se transmite prin contact sexual.

„Este o practică internaţională de a se colecta sânge de la femei virgine, deoarece serveşte drept substanţă negativă de control în rezultatele privind acest virus, dat fiind că riscul de a avea acest virus este foarte mic în cazul femeilor care nu au întreţinut niciodată raporturi sexuale”, a explicat Guan, citat de publicaţia China Daily. „Astfel, în acest context, nu este necesară atât de multă atenţie publică asupra cuvintele sensibile precum virgine sau sex”, a mai precizat acesta. Până în prezent, 50 de auto-proclamate virgine au donat sânge în numele ştiinţei pentru spitalul chinez.

 

Sursa: Huffington Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger