Un spital din China oferă bărbaţilor posibilitatea de a simţi durerile naşterii

0

Un spital din estul Chinei oferă viitorilor taţi posibilitatea de a trăi durerea aducerii unui copil pe lume. Decizia vine după ce mai multe mame s-au plâns că partenerii lor de viaţă nu le înţeleg şi nu le oferă sprijinul şi compasiunea de care au nevoie, scrie agenţia de presă Reuters. În China, taţii nu prea participă la actul naşterii copiilor: fie pentru că unele spitale nu le dau voie, fie pentru că nu există o obişnuinţă a acestui gest.

 

 

Sesiunile de “experimentare a naşterii” sunt gratuite şi se ţin de două ori pe săptămână la maternitatea Aima din provincia Shandong. Până acum, 100 de bărbaţi s-au înscris la “tortură”. Cei mai mulţi dintre ei sunt viitori tătici, dar printre voluntari se numără şi bărbaţi care sunt doar în căutare de adrenalină şi senzaţii “extreme”. Simularea presupune amplasarea unor senzori pe abdomenul bărbatului, care induc durerea prin şocuri electrice.

O sesiune durează aproximativ cinci minute, timp în care o asistentă medicală creşte intensitatea şocurilor, pe o scară de la unu la zece. Cei care au trăit, deja, durerile naşterii, în acest fel, spun că experimentul este foarte dureros. “Era ca şi când inima şi plămânii îmi erau smulşi din corp”, mărturiseşte Song Siling, care a reuşit să reziste până la nivelul şapte al durerii, cerând, apoi, oprirea experimentului. Alţii au renunţat mult mai repede, după numai câteva minute, pentru că nu au suportat durerea.

Chiar dacă experimentul este intens şi dureros, el tot nu poate reda cu fidelitate durerea simţită de o femeie în momentul naşterii, susţin asistentele din spital. “Însă poate bărbaţii care trec prin experiment vor fi mai atenţi şi mai sensibili faţă de soţiile lor”, crede asisenta Lou Dezhu. Un bărbat care a rezistat experimentului până la nivelul zece spune că acesta i-a schimbat radical viziunea asupra aducerii pe lume a unui copil. “Credeam că pentru femei este ceva normal, ceva cu care se pot descurca”, susţine el. Acum, are cu totul altă părere.

 

Sursa: Reuters

Foto: The Guardian

 

Puteţi citi şi:

Scriitoarele din România povestesc cum aducerea pe lume a unui copil le-a schimbat viaţa

Primul copil născut în urma unui transplant de uter. Câteva implicaţii etice

FOTO Cum nasc femeile din diferite colţuri ale lumii

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger