Unşofer din cinci navighează pe Internet în timp ce conduce

0

Unul din cinci şoferi au recunoscut că intră pe Internet în timp ce conduc, arată un sondaj printre 912 conducători auto din Statele Unite. 19% dintre aceştia navighează de pe telefonul mobil când se află la volan, informează Daily Mail.

De asemenea, 74% dintre aceştia au spus că dau telefoane sau răspund la apeluri în timp ce conduc, iar 35% trimit sau citesc mesaje pe telefonul mobil.

Numărul celor care navighează pe Internet în timp ce şofează este o subestimare având în vedere că cei chestionaţi au în jur de 30 de ani. “Cei mai mulţi utilizatori ai telefoanelor mobile sunt persoanele tinere”, spune Cindy Garretson, director în cadrul State Farm, realizatorul sondajului. “Ar fi foate interesant să vedem care ar fi acest procent dacă ne-am axa pe piaţa celor mai tineri”, a mai spus aceasta.

Sondajul arată că cel mai frecvent, şoferii folosesc Internetul la semafor sau când sunt blocaţi în trafic. Unul dintre respondenţi este Sean Black din Illinois, în vârstă de 38 de ani. El spune că navighează pe Internet când se află la volan, ceea ce o deranjează pe prietena lui.

“De obicei verific diferite lucruri despre sport. Nu spun că e cel mai inteligent lucru, dar îl fac oricum”, spune el, care adaugă că prietena lui este deranjată de acest obicei, dar nu ştie ce l-ar face să se oprească, probabil un accident.

Doar 30 de state din SUA interzic trimiterea de mesaje în timpul şofatului, iar opt state interzic acest lucru doar pentru şoferii începători.

În 2009, 5.474 de oameni au murit şi 448.000 au fost răniţi în accidente din cauza neatenţiei la volan. 18% dintre accidente au implicat telefoanele motive ca motiv al distragerii atenţiei, cei mai mulţi dintre cei implicaţi în aceste cazuri având în jur de 20 de ani.

Foto: Flickr / mrJasonWeaver

Citiţi şi:

VIDEO Cum se poate conduce o maşină cu puterea minţii

Maşina are nu porneşte dacă şoferul a băut

Telefoanele mobile ne afectează activitatea cerebrală

Tags:



Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger