Un sfert din mâncarea aruncată în Marea Britanie e neatinsă

1

Aproape un sfert din mâncarea care este aruncată la gunoi de familiile britanice este încă împachetată, arată un studiu al Waste Resource Action Programme. Acest obicei de a arunca mâncare neatinsă, în cea mai mare parte pentru că a trecut de data de expirare, reprezintă un cost de 2,4 miliarde de lire sterline pe an sau 90 de lire sterline pe an pe familie.

 

mancare

Cantitatea de hrană ambalată aruncată se ridică la 1 milion de tone din cele 4 milioane de tone de mâncare aruncată în total în fiecare an. Dacă adăugăm mâncarea și băutura parțial consumată și mâncarea gătită aruncată la gunoi, costul se ridică la 200 de lire sterline pe cap de locuitor.

Din mâncarea neatinsă aruncată aproape jumătate reprezintă salate și legume. Paradoxul e că sărăcia în creștere din lume face ca oamenii să renunțe în primul rând la mâncarea proaspătă și sănătoasă din cauza prețului.

Studiul mai arată că mâncarea aruncată înseamnă și costuri mai mari de gestionare a deșeurilor, precum și emisii de gaze cu efect de seră. Organizația recomandă măsuri simple pe care le poate lua fiecare pentru reducerea deșeurilor alimentare, precum verificarea frigiderului înainte de a merge la cumpărături, pentru a evita cumpărăturile în exces.

Studiul conține și un apel către retaileri care ar putea lua și ei măsuri pentru evitarea deșeurilor alimentare. Spre exemplu, o ambalare mai realistă a porțiilor de mâncare ar ajuta la reducerea cantității de hrană aruncată.

Sursa: The Guardian

Puteți citi și:

Papa Francisc: A arunca mâncare e ca și cum ai fura de la săraci

O mișcare din ce în ce mai populară: schimbul de alimente


Un comentariu

  1. si culmea, se dau legi care interzic ajutorarea celor de ai strazii , ba mai si ” tepuiesc” locurile unde altadata mai puteau sa se aseze acestia .. ca deh s au trezit imbecili sa se faca anti tot ! da atata timp cat exista d astia pe care -i doare n p–a , cum zic ei , ce te astepti ? se dau legi si se iau drepturi ptr ca lumea doarme si pana la urma oricine face face ca se poate si daca se paote de ce sa nu faca, se ridica cineva impotriva ? oamenii au alte interese ferrari si iphone , smechereala , curvasareala, combinatii , asa ca…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger