Un scriitor în vârstă de 8 ani a strâns aproape 1 milion de dolari pentru a vindeca boala celui mai bun prieten al său

0

Dylan Siegel, un băieţel de 8 ani din SUA, a vândut peste 21 000 de exemplare ale cărţii sale “Chocolate Bar“, dar nu a pus deoparte niciun ban din profitul pe care l-a făcut, scrie Huffington Post. Cei peste 900 000 de dolari pe care i-a obţinut din vânzări s-au dus la Universitatea din Florida, unde se fac cercetări asupra bolii cu depozitare de glicogen de care suferă prietenul său cel mai bun, Jonah Pournazarian. Sprijinul a venit de la cumpărători din peste 60 de ţări, Dylan apropiindu-se de obiectivul său de a strânge 1 milion de dolari pentru această cauză.

 

 

Jonah şi Dylan au sărbătorit recent a doua ediţie a cărţii, publicată în 2012, într-o şcoală elementară din Los Angeles, unde au avut o lectură publică şi au vândut exemplare, precum şi ciocolate, brăţări, tatuaje şi tricouri. “Sunt deosebit de bucuros că pot să-mi ajut prietenul”, a spus scriitorul de 8 ani pentru CBS News Los Angeles. “Le sunt recunoscător oamenilor de pretutindeni că m-au lăsat să-mi împărtăşesc povestea şi să-i inspir pe copii să schimbe lumea”.

 

 

Boala cu depozitare de glicogen, care se manifestă în mai multe feluri, perturbă modul în care organismul foloseşte glicogenul (zahărul înmagazinat în muşchi şi ficat), varianta de care suferă Jonah Pournazarian afectând circa o persoană dintr-un milion. Jonah a fost diagnosticat cu ea când avea doar şase luni şi în continuare, pentru că nu poate digera zahăr, părinţii îi administrează zilnic o substanţă specială printr-un tub care-i intră în stomac.

Cartea prietenului său cel mai bun oferă şansa găsirii unui leac, la care lucrează în prezent oamenii de ştiinţă din cadrul unui program special destinat bolii al Universităţii din Florida. În februarie, directorul programului, David Weinstein, spunea că aproape rămăsese fără finanţare când a fost abordat de familia lui Dylan Siegel, care s-a oferit să strângă bani pentru cercetare.

 

Puteţi citi şi:

Tinerii care l-au învins pe Cancerilă Lăţi Lungilă

Un antreprenor de 13 ani a primit finanţare pentru o imprimantă destinată nevăzătorilor

Un student a creat un dispozitiv ieftin care poate salva vieţi

Un puşti de 15 ani a venit cu o idee revoluţionară care să-i ajute pe bolnavii de Alzheimer

Adolescentul care a găsit o soluţie alternativă pentru tratarea cancerului pancreatic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger