Un rus a construit o casă din 12.000 de sticle de şampanie

2

O casă construită în întregime din sticle de şampanie se află în oraşul Chelyabinsk, din Rusia. Ciudăţenia arhitecturală este opera unui localnic, care a construit-o cu mâinile lui: Hamidullah Ilchibaev, în vârstă de 52 de ani. Casei i se spune “Palatul Oz” şi este extrem de populară în regiune.

 

 

Bărbatul a fost mereu pasionat de a construi lucruri din sticle de bere şi de votcă. Copiii lui i-au admirat munca şi l-au încurajat să facă şi o casă, într-o bună zi, nu doar lucruri de dimensiuni mai mici. Însă el credea că este imposibil să faci o casă numai din sticle. Dar când fiul său mijlociu a murit, în condiţii tragice, la numai 18 ani, Hamidullah a decis să construiască ciudata casă, în memoria băiatului său. S-a apucat să caute materialele potrivite: pentru casa de 99 de metri pătraţi a colectat peste 12.000 de sticle goale de şampanie, timp de trei ani. Uneori le-a cumpărat, cu o rublă bucata, alteori le-a primit, ca donaţie de la restaurantele din zonă.

 

stire 27 mar casa 2

 

“Când am început să construiesc, nu-mi imaginam că există atât de multe feluri de sticle de şampanie”, mărturiseşte bărbatul. Acestea variază la culoare, dar şi la calitate. Aşa că s-a ales cu sticle diferite ca formă şi mărime şi a trebuit să folosească un tăietor special de sticlă pentru a obţine aceeaşi dimensiune la toate. Acum, a devenit un adevărat expert: poate identifica diametrul oricărei sticle corect, cu o eroare de un milimetru! A folosit sticlele exact ca şi când ar fi fost cărămizi. S-a folosit de produse pentru izolat şi soluţii care, odată solidificate, să ţină sticlele laolaltă, în aşa fel încât rezultatul final să ofere casei izolaţie termică.

 

stire 27 mar casa 4

 

Din exteriorul casei, se văd fundurile sticlelor (pe o anumită porţiune), fapt care oferă pereţilor o textură unică, verde şi interesantă. Din interior, totul arată ca o casă normală, cu pereţi normali, despre care nu ai spune că sunt făcuţi cu sticle. Hamidullah este convins că această casă este rezistentă – el se aşteaptă să reziste cel puţin 100 de ani. A construit-o în aşa fel, spune el, încât dacă o sticlă se sparge, să poată fi înlocuită cu uşurinţă. Construcţia casei a costat de cinci ori mai puţin decât dacă ar fi fost realizată cu materiale clasice. Când casa a fost gata, bărbatul i-a făcut-o cadou fiului său celui mare, ca dar de nuntă.

 

stire 27 mar casa 6

 

Surse şi foto: KP.ruUralovedHornews, Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

FOTO Viaţa pe drum, într-o casă pe roţi

FOTO Casa dinăuntrul bolovanului

FOTO Nautilus – casa în formă de melc uriaş

Casa construită numai din uşi şi ferestre reciclate

FOTO Casa din stâncă

Case construite în bolovani, care rezistă de sute de ani

Căsuţa din poveşti: ecologică, independentă energetic


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger