Un român cu o singură mână a fost amendat pentru că avea doar o manetă de frână la bicicletă

1

Bogdan Ionescu, un bărbat cu o singură mână care locuieşte în Köln, Germania, şi-a modificat bicicleta pentru a o adapta la dizabilitatea sa şi a o struni în condiţii de siguranţă. La sfârşitul lui martie, însă, scrie TheLocal.de, a fost oprit de un agent de poliţie care i-a spus că bicicleta sa este ilegală potrivit legilor de siguranţă rutieră din Germania. Vehiculul nu avea manetă de frână pe partea dreaptă, aşa că nu avea ce căuta pe drum, i-a spus poliţistul, care l-a amendat pe Ionescu cu 25 de euro. 

“Bicicleta dumneavoastră nu este sigură, nu aveţi frână pe partea dreaptă a ghidonului”, i-ar fi spus agentul de poliţie românului, care lucrează la casa de bilete a unui teatru din Köln. “Ştiu”, i-ar fi spus Ionescu. “Dar am frână pe stânga şi frână de picior cu care pot să opresc roata de pe spate.” Cu toate acestea, a primit amendă. În cele din urmă, potrivit ziarului german Kölner Stadtanzeiger, s-a dovedit că modificările aduse de român bicicletei sale erau perfect legale, iar după ce incidentul a ajuns în presa locală şi naţională, poliţia i-a cerut scuze bărbatului. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Köln a declarat pentru The Local că forţele de ordine şi-au dat seama de eroarea comisă după ce Ionescu s-a plâns ziarului Kölner Stadtanzeiger. Bărbatul a primit înapoi banii de amendă şi urmează să primească scuze personale şi de la şeful poliţiei.

Potrivit Huffington Post, poliţia a încercat iniţial să-i dea înapoi doar 5 euro din amenda de 25 pe care a plătit-o, pe motiv că ar fi avut un far spart. Când şi această informaţie s-a dovedit a fi eronată, poliţiştii i-au oferit şi restul sumei.

Foto: Anton Krasniqi

 

Puteţi citi şi:

Un bărbat cu o singură mână a fost arestat în Belarus pentru aplaudat

”Mi-am lărgit niște limite”: Drumul biciclistului nevăzător Florin Georgescu până la Jocurile Olimpice


Un comentariu

  1. si eu am muncit in Koln 4 ani si m-au oprid de mai multe ori ,inca era zi si m-a intrebat de lumini,ca de ce nu am instalatia pe ea,apoi in zona de mers pietonala eu eram pe bicicleta desi nu aveam voie insa ei se plimbau cu masina , cand le-am zis ca ei au voie…mi-a zis scurt (halt-clapa)ceva de genu (taca-ti fleanca) ei urasc toti ausslanderii cum ne numesc pe noi strainii,

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger