Un restaurant israelian oferă 50% reducere la porţia de humus evreilor şi arabilor care mănâncă împreună

1

Poate o porţie de humus să aducă arabii şi evreii la aceeaşi masă? Un restaurant israelian situat în apropiere de oraşul Netanya încearcă să demonstreze că se poate: oferă o reducere de jumătate de preţ la porţiile de humus, dacă la masa unde se serveşte acesta se află arabi şi evrei, împreună.

Managerul localului (numit Hummus Bar) a declarat, pentru publicaţia Times of Israel, că, de când a lansat oferta, adică din 13 octombrie, mai multe persoane (arabi şi evrei) au profitat de ea. Restaurantul a postat următorul mesaj pe pagina sa de Facebook: “By us we don’t have Arabs! But we also don’t have Jews … By us we’ve got human beings! And real excellent Arab hummus! And great Jewish falafel!” – “Cumpăraţi de la noi! Fără arabi, fără evrei, doar oameni. Plus un humus arăbesc excelent şi un falafel evreiesc minunat!”.

Strategia localului a fost inspirată de starea tensionată din Israel în urma atacurilor armate recente ale unor extremişti palestinieni şi în urma deceselor unor palestinieni din cauza acţiunilor poliţiei israeliene. “Dacă este ceva ce poate aduce oamenii laolaltă, acela este humusul”, a spus Kobi Tzafrir, managerul localului.

Sursa şi foto: JTA


Un comentariu

  1. Se pare ca numai la nivel de “conducatori” exista extremismul si ura rasila. La nivel mic, oamenii tot oameni sunt si nuvor galceava si lupte aiuristice .

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger