Un restaurant din Mumbai a fost închis pentru că a criticat guvernul pe notele de plată

0

Deranjaţi de un statement de critică a guvernului imprimat de un restaurant din Mumbai pe notele de plată înmânate clienţilor, în jur de 30-35 de muncitori membri ai Congresului de Tineret din India au luat cu asalt localul şi au depus o plângere oficială la poliţie, scrie Global Voices. Restaurantul a fost închis temporar.

Pe notele de plată scria: “În ceea ce priveşte Alianţa Progresistă Unită de guvernământ, mâncatul de bani (escrocheriile 2GCoal şi CWG) este o necesitate, în timp ce consumul de mâncare într-un restaurant cu aer condiţionat este un lux!”. Statement-ul se referea la introducerea de către guvern a unei taxe pe mâncatul în restaurante cu aer condiţionat, care a intrat în vigoare în aprilie şi i-a indignat atât pe proprietarii de locale, cât şi pe clienţi.

Srinivas Shetty, proprietarul restaurantului Aditi şi autorul mesajului critic, a spus că, din moment ce India este o ţară independentă, are dreptul să-şi exprime părerea. Din cauza taxei, precizează el, a suferit pierderi şi a fost nevoit să închid secţiunea cu aer condiţionat a restaurantului său. Tinerii muncitori au depus o plângere pentru defăimare împotriva sa. Un purtător de cuvânt al aripii de tineret a partidului de guvernământ spune că protestul muncitorilor a fost paşnic şi că nu ei, ci poliţia a închis restaurantul, în urma plângerii.

Localul a fost redeschis după ce proprietarul le-a promis poliţiştilor că nu vor mai imprima mesajul pe notele de plată.

Foto: Utilizatorul de Tweeter S. S. S. (@ekdum_veda)


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger