Un rege african care trăieşte în Germania îşi conduce regatul prin Skype

0

Togbe Ngoryifia Céphas Kosi Bansah, adică Regele Bansah al Hohoe, este un rege african în carne şi oase, care nu crede în metode tradiţionale de guvernare. Preferă să trăiască în Germania şi să îşi conducă supuşii prin intermediul Skype, scrie Oddity Central.

 

 

Regele, în vârstă de 66 de ani, s-a mutat în Germania acum câţiva ani, ca student într-un program de schimb de studenţi, dar s-a îndrăgostit de această ţară şi a decis să rămână acolo. A fost numit succes la tron în anul 1987, când bunicul său, regele în exerciţiu, a murit. Bansah a fost ales în locul tatălui şi fratelui său dintr-un singur motiv: nu este stângaci. A fi stângaci, în Hohoe, este o dovadă a lipsei de onestitate şi a unui caracter imoral.

Ceremonia de încoronare a avut loc în anul 1992, dar Bansah a decis că, pentru el, a fi rege nu înseamnă obligaţia de a se muta înapoi în Africa. Aşa că locuieşte în Ludwigshafen, lângă Frankfurt, cu soţia lui nemţoaică Gabriele şi unde are o afacere – un service auto. Îşi face timp să guverneze regatul cu 200.000 de oameni din sud-estul Ghanei prin Skype şi telefon. Stă până noaptea târziu, dacă este cazul, pentru a rezolva disputele tribale şi îşi vizitează regatul de cel puţin şase ori pe an.

Distanţa nu îl împiedică pe regele Bansah să lupte pentru interesele ţării sale, cum ar fi sistemul de sănătate, ajutorul medical pentru supuşii săi sau purificarea apei – în fapt, el trimite în mod regulat echipamente de purificare a apei pentru oamenii lui din regat. Recent, regele a fost victima unui furt: hoţii i-au călcat casa din Germania şi i-au furat patru dintre coroanele sale regale, din aur, precum şi diverse alte bijuterii din aur, simboluri ale regalităţii. Aceste obiecte au sute de ani vechime şi valorează în jur de 20.000 de euro. Însă, în ciuda acestui incident, regele de pe Skype nu intenţionează să se mute înapoi în Africa.

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Un portughez şi-a cumpărat o mică insulă şi a instituit propriul regat pe ea

10 aşezări bizare în care este imposibil de crezut că trăieşte cineva

Tunelul care nu duce nicăieri, săpat în 32 de ani de un singur om


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger