Un pui de urs polar care a rămas orfan are un nou cămin

1

Kali este un pui de urs polar din Alaska al cărui drum prin viaţă a început cu o pierdere: mama sa a fost împuşcată în circumstanţe încă necunoscute (o investigaţie este în derulare pentru a afla cum s-a petrecut incidentul), astfel că el a rămas orfan. Din fericire pentru pui, acesta a fost găsit la timp şi adus la Zoo Alaska.

 

 

Puiul are 3 – 4 luni şi o stare bună de sănătate, apreciază îngrijitorii săi de la Zoo Alaska. În primele sale ore petrecute în noul cămin (în martie), Kali a dormit foarte mult şi părea să viseze destul de intens. Se trezea la fiecare trei ore pentru a mânca. Noua sa casă este mult mai spaţioasă decât bârlogul în care a fost găsit, astfel că s-a obişnuit foarte repede să se mişte de colo – colo. După prima săptămână petrecută la zoo, puiul se îngrăşase considerabil (dar nu mai mult decât normal pentru perioada de creştere prin care trece) şi câştigase foarte multă încredere (în sine şi în îngrijitorii săi).

 

 

La aproape o lună de când a fost adoptat de Zoo Alaska, Kali a ajuns vedeta grădinii zoologice, se joacă afară, mănâncă cu poftă şi creşte sănătos. Nu este prima dată când această grădină zoologică adoptă pui de urs polar rămaşi orfani sau găsiţi răniţi: 14 astfel de pui au ajuns în îngrijirea instituţiei în ultimii ani, o instituţie care are o istorie de peste 100 de ani de experienţă cu urşii polari.

 

Sursa şi foto: FWS


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger