Un pui de capibara (porc-de-apă) face senzație la grădina zoologică din San Diego

0

 

Grădina Zoologică din San Diego l-a prezentat lumii întregi pe cel mai tânăr locuitor al său: un pui de capibara, în vârstă de numai o zi (la momentul realizării fotografiei). Cunoscut și sub numele de ”stăpânul ierbii”, acest rozător este cel mai mare din lume și este înrudit cu porcușorii de Guineea sau chinchilla.

 

Deși are numai o zi, puiul are deja dințișorii necesari pentru a ronțăi iarba. Cântărește cam trei kilograme și a devenit rapid atracția grădinii zoologice, în ciuda faptului că abia a venit pe lume. Numele său, capibara (sau capivara) înseamnă ”stăpânul ierbii”, iar științific este cunoscut ca porcul-de-apă (mai ales pentru că iubește apa foarte multe, aproape la fel de mult ca și iarba). Un mascul adult al acestei specii poate ajunge și la o greutate de 65 de kilograme, iar o femelă, la 70 de kilograme.

Deocamdată, îngrijitorii puiului din San Diego nu știu dacă acesta este băiat sau fetiță, dar vor afla asta mai târziu. În curând va fi ales și un nume pentru noul pui (al doilea născut la interval de o săptămână). Grădina zoologică are, în prezent, nouă exemplare de capibara.

 

Sursa: Our Amazing Planet

Foto: Ken Bohn, San Diego Zoo

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger