Un pui albinos de focă a fost ”adoptat” de un delfinariu din Rusia

0

 

 

Respins de familia lui din cauza culorii diferite (este un mic albinos, după standardele focilor negre), un pui de focă a avut norocul să devină cel mai nou locatar al delfinariului Akvatoria, din Adler (Rusia). El a fost găsit de un fotograf și, astfel, salvat de la o posibilă soartă tristă.

 

Fotograful a descoperit puiul de focă abandonat pe insula Tyuleniy, situată în Marea Okhotsk, în luna septembrie. Familia sa este o specie de foci de culoare închisă, neagră, iar puiul s-a născut cu blănița maronie și cu ochi albaștri, așa că părinții lui l-au abandonat. Însă puiul a găsit o nouă familie la delfinariul rusesc, unde s-a ales și cu un nume pe măsură – Nafanya, un celebru personaj de desen animat sovietic cu blănița de culoare asemănătoare, cu propria sa cameră web și cu piscina special destinată lui. O galerie foto cu el poate fi urmărită aici.

Îngrijitorii săi i-au creat și pagină de internet, unde, cu ajutorul camerei web, Nafanya poate arăta lumii întregi ce face în fiecare zi – mai exact, cum se joacă și înoată. Deocamdată, puiul stă singur, pentru că este încă în carantină, dar după ce această perioadă se va încheia, Nafanya va putea să se alăture altor foci care trăiesc în delfinariu. Situația puiului de focă nu este neobișnuită în lumea animalelor, spun specialiștii: adeseori, dacă puii se nasc cu o diformitate, un defect genetic sau pur și simplu cu un aspect diferit, ei sunt abandonați de familie, lăsați să se descurce pe cont propriu. În cazul albinoșilor, chiar dacă nu sunt abandonați, se pot confrunta cu multe alte probleme: de vedere, de sensibilitate la lumină, de camuflare în fața prădătorilor.

 

Sursa: Live Science

Foto: Akvatoria Dolphinarium | Adler, Russia

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger