Un protestatar mișto

1

Apare la 0:14, între fiul lui Alexandru Paleologu și un fan al trupei Compact. Stă la un mic pas distanță, la marginea bulei în care-și ține fiul lui Paleologu discursul, cu gesturi largi de parodie de ambasador. Pe urmă dispare și reapare pe la 0:40,  după un mini-interviu cu un hipster din 2004, cu cravată de pionier la gît, și unul cu Răzvan Ion cu șepcuță și antepenultimul prim-ministru. Razvan Ion îl ceartă civilizat în numele societății civile, antepenultimul premier îl pune la punct scurt.

Nu-mi dau seama ce-i cu tipul, dacă e de la vreun partid, sub acoperire, protestatar pe bune etc. , mă interesează prestația lui. Și e ireproșabilă. E singur (dacă n-ar fi fost protestatar pe bune, de ce era singurul antipatapievician de acolo? n-au fost bani de doi?), cu un cartonaș pe care scrie ceva isteț dar pasiv-agresiv, articulat cam pe jumătate. Recuperează în discursul lui argumentativ verbal, unde spune exact cît trebuie, fără să digreseze , fără s-o facă pe marele profet: sînt și banii mei, am venit să spun că nu-mi place de cine sînt cheltuiți și ce scrie pe cartonel e ce simt pentru voi, dacă vreți, supărați-vă. O zice mai încolo, unei fotografe care se uita la el ca la un păduche bizar și pe urmă unui tip cu cămașă mov, unul care zice că e proprietar de firmă privată și vrea să fie amușinat, să arate că el nu miroase a șaorma. Și e corect ce zice provocatorul, e din trusa de libertăți civile, asta simt eu, să știi, supără-te, ai tot dreptul. Și lumea din jur e foarte supărată pe el și el nu se enervează deosebit de rău. Dă replică la toate și toți, le răspunde corect chiar și cînd ăia din jur, care-s destul de mulți, îi contestă, într-un fel soios, calitatea de om al muncii și plătitor al taxelor. Și pe urmă îi cer să prezinte cartea de muncă.

Cînd se enervează, totuși, e mult mai civilizat decît cruciații civilizației adunați acolo. Nimeni nu-l bruschează sau ceva,  sînt doar niște intelectuali nevrozați, care mușcă din el din toate părțile. Nu e unul din fiii lui tata Pata să zică, lăsați-l frate în pace, e și el un om cu un cartonel, stai băi aici, nu-i băga în seamă pe ăștia. Dar bine totuși că s-a ținut tare și așa, singur împotriva găștii luptătorilor pentru libera exprimare.

 


Un comentariu

  1. cine a scris acest “articol”? e total pe langa. ” E singur (dacă n-ar fi fost protestatar pe bune, de ce era singurul antipatapievician de acolo? n-au fost bani de doi?)” singurul anti patapievici???

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger