Un protestatar a fost ucis la Kiev

0

Un bărbat a fost împușcat mortal în timpul confruntărilor violente dintre poliție și protestatari din Kiev, acesta fiind primul deces de la începutul demonstrațiilor din capitala Ucrainei cauzate de refuzul președintelui Yanuvich de a ajunge la o înțelegere cu UE, în noiembrie.

 

FOTO: Twitter

 

Oleg Muiy, coordonator al serviciilor medicale pentru protestatari, a declarat pentru Kiyv Post că victima, în vârstă de aproximativ 30 de ani, avea patru răni a cap, la gât și în piept, iar experții urmează să anunțe dacă erau din cauciuc.

Incidentele violente au apărut când poliția a încercat să spargă baricadele instalate de protestatarii anti-guvern. Confruntările violente au început când demonstranții au manifestat contra unor noi reguli care limitează dreptul de a protesta.

Noile reguli interzic purtarea de măști sau căști, folosirea de echipament sonor sau deplasarea în convoi de mai mult de cinci vehicule fără autorizație. De asemenea, poliția este autorizată să folosească arme de foc.

Ministrul de Interne a anunțat că mai mult de 30 de protestatari au fost reținuți și 119 ofițeri de poliție au fost răniți de la începutul protestelor.

Sursa: Time

 

Citiți și:

Kiev: Protestatarii au dărâmat statuia lui Lenin

Maidanul european. Prima zi la Kiev


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger