Un proiectant suedez vrea să genereze energie verde pe autostrăzi

0

Måns Tham, un arhitect suedez, a venit cu o nouă idee pentru soluţionarea lipsei de spaţiu necesar instalării panourilor solare. El propune acoperirea autostrăzilor cu baterii solare, iar din gazele acumulate sub carosabil – producerea de combustibili bio. Tham vrea să genereze două tipuri de energie dintr-o singură investiție și, pe lângă sustenabilitate, proiectul n-ar sta prost nici la capitolul estetică.

Arhitectul apreciază că autostrada din Los Angeles până la Oceanul Pacific ar putea produce 115 megawati de energie, care ar ajunge pentru 40 de mii de oameni. Pe lângă oportunitatea de a produce energie verde, proiectul lui Tham ar crea şi locuri de muncă.

După ideea arhitectului, gazele de eșapament acumulate sub acoperișul din baterii solare ar urma să fie colectate și stocate sub autostradă, iar în container-e ar urma să fie cultivate alge capabile să transforme gazele în biocombustibil. Suedezul recunoaște că propunerea nu este o soluție pentru zonele intens populate, dar ar putea constitui un pas important în utilizarea mult mai rațională a spațiilor construite.

Sursa: think.transindex.ro

Foto: www.manstham.com

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger