Un proiect de lege din statul american Arizona susţine că vacile, porcii şi găinile nu sunt animale

0

O propunere legislativă susţinută de senatorul american Steve Pierce (R-Prescott), care este şi fermier (crescător de vite), refuză animalelor crescute în fermele din Arizona statutul de animale, numindu-le doar “stoc viu de carne”. Dacă ar fi adoptată, legea ar urma să permită tratarea cu cruzime a acestor animale în ferme, iar fermierii nu ar mai putea fi acuzaţi pentru asta, scrie site-ul The Dodo.

 

“În esenţă, propunerea legislativă spune că animalele care pot fi mâncate nu sunt, de fapt, animale”, susţine Anita Carswell, de la organizaţia In Defense of Animals. Legea defineşte şi pedepseşte abuzul asupra animalelor de companie, precum câinii şi pisicile, dar nu oferă acelaşi gen de protecţie şi vacilor, găinilor, porcilor sau altor animale “de fermă”, care sunt parte dintr-o “întreprindere agricolă”. “Legea spune, practic, că tuturor ne pasă de câini şi pisici, dar nu şi de vaci, porci sau găini, aşa că hai să îi separăm unii de alţii!”, spune Carswell.

Dacă legea ar fi adoptată, abuzurile asupra unui animal de fermă ar putea fi considerate cel mult un delict minor, nu o infracţiune gravă. Animalele de fermă nu ar fi protejate nici în faţa neglijenţei medicale, astfel că fermierii ar putea refuza tratamentul animalelor bolnave sau rănite (deşi asta ar fi ilegal în cazul unui animal de companie, potrivit aceleiaşi legi). Totodată, legea ar interzice autorităţilor locale să instituie standarde diferite (mai ridicate) în privinţa siguranţei şi tratamentului animalelor crescute în ferme.

“În esenţă, legea asta ridicolă este doar o altă formă de manifestare a mişcării ag-gag“, susţine Carswell. Pe măsură ce publicul american devine tot mai refractar faţă de legislaţia care protejează activitatea fermelor industriale, fermierii realizează că nu îşi mai pot ascunde practicile şi că oamenii sunt tot mai sensibili când vine vorba de demascarea abuzurilor, astfel că încearcă să îşi “salveze pielea” prin astfel de proiecte legislative, care să diminueze forma şi severitatea abuzului, ca el să poată avea loc în continuare.

 

Sursa şi foto: The Dodo

 

Puteţi citi şi:

Abuzurile din fermele industriale americane ar putea fi filmate cu drone

Cum arată fermele industriale văzute din satelit

Viaţă virtuală de vacă din fermă industrială

Consumul de antibiotice în mega-fermele de animale din SUA

Clipurile undercover cu animale, ilegale în patru state americane

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger