Un profesor universitar susţine că ar fi fotografiat zâne

0

John Hyatt, unul dintre lectorii Universității Metropolitane din Manchester, Anglia, susține că poate dovedi prin fotografii că creaturile mitice din desenele animate ale lui Disney și din imaginarul copilăriei oamenilor, zânele, există cu adevărat. Hyatt, care este directorul Institutului pentru Cercetare și Inovare în Artă și Design din cadrul universității mai sus amintite, spune că le-a fotografiat pe aceste mici “vietăți” în Valea Rossendale din Lancashire, pe parcursul a doi ani.

 

 

Lectorul, în vârstă de 53 de ani, fost membru al trupei punk The Three Johns, susține că fotografiile sunt autentice, că nu au fost modificate deloc și că mulți adulți care le-au văzut și-au schimbat deja părerea privind existența zânelor, scrie Dangerous Minds. “A fost cam șocant când le-am descoperit, le-am pozat de două ori”, a spus profesorul pentru publicația Manchester Evening News. “Apoi m-am dus și am fotografiat muște și țânțari, dar pur și simplu nu arătau la fel. Oamenii pot hotărî singuri ce sunt. Mesajul către ei e să le abordeze cu mintea deschisă.” Hyatt știe că și alții au susținut în trecut că au fotografiat zâne, așa că și-a etalat imaginile în fața publicului pentru a-și forma propriile convingeri.

“Totul devine stereotipizat, orice ar fi. Dar sunt lucruri mai ciudate în viață decât zânele, iar viața se dezvoltă peste tot”, a mai spus lectorul. “Nu cred că sunt versiuni mai mici ale noastre și că se duc acasă să bea ceai, la sfârșitul zilei. Unii întreabă dacă au puteri speciale. Din experiența mea, doar se delectau împreună și exista un mic dans în bătaia soarelui. Sunt doar niște poze frumoase, iar frumusețea îi poate face pe oameni să creadă.”

Puteți citi mai multe aici, iar aici puteți vedea mai multe fotografii de-ale profesorului.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger