Un procent uriaș din femeile lumii s-au căsătorit când erau copii

0

Un nou raport Unicef, care a adunat date despre femeile cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani din toată lumea pentru a determina rata căsătoriilor timpurii în rândul lor, arată că un sfert din femeile lumii s-au căsătorit când erau copii, scrie The Independent, Asia de Sud fiind campioană la această practică. Mariajul cu o persoană sub 18 ani este considerat o încălcare a drepturilor omului de către organizațiile internaționale din acest domeniu, cum ar fi Națiunile Unite.

În Asia de Sud, aproape jumătate din fete se căsătoresc înainte de vârsta de 18 ani, iar circa una din șase se mărită sau intră în parteneriate domestice înainte să împlinească 15 ani, arată rarpotul Unicef. Pe următoarele locuri sunt Africa Centrală și de Vest și Africa de Est și de Sud, unde 42%, respectiv 33% dintre femeile cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani s-au căsătorit în copilărie. La polul opus se află Europa Centrală și de Est, unde 1%, respectiv 9% din fete s-au căsătorit sub 15 ani, respectiv între 15 și 17 ani. La nivel global, una din șase adolescente (15-19 ani) este căsătorită sau se află în parteneriate.

Potrivit Unicef, aceste căsătorii compromit adesea dezvoltarea fetelor, prin sarcini timpurii și izolare socială, întreruperea studiilor, limitarea posibilităților de a face o carieră și riscul expunerii la violența domestică. În spatele acestui fenomen se află mai mulți factori, printre care se numără sărăcia, ideea că mariajul asigură protecția, onoarea familiei, normele sociale, legile cutumiare și religioase, cadre legislative și sisteme de înregistrare civilă deficitare.

Studiile arată că mariajele timpurii afectează un număr mai mare de fete decât băieți și cu o intensitate mai ridicată, deși informațiile privind numărul de băieți afectați sunt limitate. Mai jos puteți vedea cele opt țări în care procentul bărbaților cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani care s-au căsătorit înainte de majorat.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger