Un preot din Brazilia a înlocuit rugăciunea cu plantatul copacilor

1

În încercarea de a înverzi niţel micul oraş brazilian Pires do Rio, un preot catolic local a început să le spună enoriaşilor că soluţia de a se curăţa de păcate şi de a fi izbăviţi de creatorul tuturor pădurilor nu este rugăciunea, ci plantatul copacilor. Aşa că enoriaşii s-au murdărit de pământ şi s-au curăţat de păcate înălţând o pădurice.

“Luaţi sămânţa unui copac care trăieşte în regiunea voastră”, spune preotul. “Pentru că dacă plantaţi sămânţa şi aveţi grijă de copac, ziua de mâine va fi mai bună”. Până acum, păcatele enoriaşilor săi au sădit aproape 1.000 de vlăstare, iar în octombrie, comunitatea va organiza o festivitate de celebrare a plantatului de pomi. Au şi ales deja locul perfect pentru asta: o parte a oraşului devastată şi despuiată de copaci de păcătoşii din trecut.

Sursa: Tree Hugger

Foto: Flickr/woodleywonderworks


Un comentariu

  1. Ce-ar fi să vă şi informaţi înainte să publicaţi lucruri false? Autorul articolului de pe Tree Hugger habar n-are despre ce vorbeşte. Cu o simplă căutare puteaţi găsi comentarii pertinente pe această temă. De exemplu comentariile pe marginea acestui articol: http://wdtprs.com/blog/2011/06/too-stupid-for-words-planting-trees-instead-of-going-to-confession/, se pare că pur şi simplu s-a răstălmăcit ce a zis preotul. E vorba de canonul de pocăinţă care se dă, poate fi să ajuţi un sărac, să îngrijeşti un bolnav, să botezi un copil etc. Acolo li s-a zis să planteze un copac. Păcatele se iartă prin spovedanie.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger