Un pompier canadian a refuzat să ucidă doi pui de urs, dar şi-ar putea pierde slujba din cauza asta

0

Doi pui adorabili de urs au ajuns la un centru pentru animale, după ce un pompier canadian a refuzat să execute ordinul care îi cerea să îi ucidă. Pentru că nu s-a conformat, bărbatul a fost suspendat de la locul de muncă, fără plată şi este în pericol să îşi piardă slujba de tot; zeci de mii de oameni au semnat, deja, o petiţie în sprijinul lui, în numai 24 de ore.

 

 

Potrivit CBC (Canada), ofiţetul Bryce Casavant a fost suspendat fără plată după ce a refuzat să ucidă doi pui de urs negru, găsiţi în apropiere de Port Hardy, după ce mama lor fusese ucisă din cauză că “atacase” în repetate rânduri un frigider cu somon şi carne. Casavant a primit ordinul să ucidă cei doi pui, dar, în loc să facă asta, el i-a dus la un spital veterinar. Acum, puii se află la centrul pentru animale coordonat de asociaţia North Island Wildlife Recovery, în Errington (localitate aflată pe insula Vancouver, la fel ca Port Hardy).

Puii au fost botezaţi Jordan şi Athena şi sunt, acum, în siguranţă, primind toate îngrijirile necesare. Însă salvatorul lor a fost suspendat din funcţia deţinută în cadrul departamentului de pompieri şi este cercetat disciplinar pentru nerespectarea ordinelor. De ieri, o petiţie pentru salvarea slujbei bărbatului a fost lansată online şi a adunat, deja, peste 85.000 de semnături, în numai 24 de ore. Primul efect al coalizării opiniei publice a fost că pompierul, deşi încă suspendat de la locul de muncă, îşi va primi, totuşi, salariul meritat.

 

 

Sursa, foto şi video: UpWorthy

 

Puteţi citi şi:

Rozul salvează rinocerii

Quebec declară animalele “fiinţe simţitoare” şi pedepseşte prin lege cruzimea la adresa lor

VIDEO Un leu păşeşte pentru prima oară pe iarbă, după 13 ani trăiţi în cuşcă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger