Un polițist din New York i-a cumpărat ghete unui om al străzii

4

Într-o noapte rece de noiembrie, ofițerul de poliție Larry DePrimo de la NYPD, căruia îi era frig deși purta ghete și două perechi de șosete de lână, a dat peste un homeless desculț pe trotuarul unui bulevard, scrie Huffington Post. Gestul pe care l-a făcut mai departe pentru omul străzii i-a atras 488.619 de like-uri și 173.700 de share-uri pe Facebook (atâtea sunt acum, numărul lor e în creștere).

DePrimo i-a cumpărat bărbatului fără adăpost șosete și ghete de iarnă de 75 de dolari, a îngenunchiat în fața lui și l-a încălțat. Omul străzii i-ar fi spus ofițerului că nu a avut niciodată o pereche de încălțări. „A zâmbit cu gura până la urechi”, a spus DePrimo pentru publicația americană. „De parcă i-aș fi dat un milion de dolari”. Polițistul l-a întrebat pe homeless dacă nu vrea și o cafea, însă acesta l-a refuzat amabil și și-a văzut de drum.

Un turist din Arizona a fotografiat gestul lui DePrimo, care a ajuns imediat un hit pe Facebook. Oficialii de la NYPD spun că numărul de abonați la pagina de fb a departamentului de poliție a crescut cu 7.000 după postarea fotografiei. Polițistul a fost șocat când a aflat de celebritatea gestului său, pe care nu îl considerase măreț, ci perfect normal.

În București, în lipsa paturilor pentru noapte, arătam într-un material anterior, în jur de 300 de oameni ai străzii mor de frig în fiecare an, în medie, pe perioada iernii. Ultima estimare, realizată în 2004, a oferit cifra de 5.000 de oameni ai străzii în Capitală (numărul lor real ee imposibil de măsurat pentru că sunt greu de găsit, însă se crede că e mult mai mare). Aceștia au la dispoziție doar 330 de locuri în București, potrivit Samusocial, o ascoiație care îi ajută, în adăposturile puse la dispoziție de primăriile din sectoarele 1, 2, 3, 4 și 6, de ONG-uri și de Primăria Generală (care ține deschis numai pe timpul iernii un adăpost cu 100 de locuri).

Printre beneficiarii Samusocial se numără femei cu copii minori, bătrâni, familii tinere cu copii, tineri proveniți din casele de copii care au împlinit vârsta majoratului, bărbați și femei, cu sau fără studii superioare. Dacă doriți să ajuați cu o donație oricât de mică, veniți la unul din cele doua sedii ale Samusocial, de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00.

Foto: Pagina de Facebook a NYPD

 

Puteți accesa și:

Mizerabilii

“Secretele financiare ale oamenilor nevăzuţi”

Gazeta străzii (fragmente din viața oamenilor străzii din București)

VIDEO Șoferi care ajută pietoni să traverseze strada


4 comentarii

  1. Homeless, homeless…e greu sa scriem om al strazii. E si mai greu sa nu facem dezacorduri “Dacă doriți să ajuti”. Imi place noua language insuflata by you, I`m proud sa invat englezo-romanian. Bravo mai writer-ilor!

    • Ma bucur ca avem atat de multi lingvisti in Romania si atat de putini oameni ai strazii…Sunt multi oameni care, atunci cand se uita la cer, vad gainatii pasarilor in loc sa vada stelele.

  2. Davide esti un om pe care nu pot sa il respect. Oricat ai tine tu la corectitudinea exprimarii si la sfintenia limbii romane, sa-ti fie rusine ca indraznesti sa comentezi despre dezacord cand autorul impartaseste o poveste de la care ar trebui sa invatam cu totii.
    I hope you become homeless too, you dumbass, and go through multiple blood freezing lonely nights while nobody cares about you 🙂 And when you’ll say “Dati si mie un ban” a stupid guy like you will answer “Vorbeste corect gramatical – adica “dati-mi” – si poate o sa-ti dau!”

  3. Pingback: VIDEO Un bărbat îi serbează ziua de naștere unei femei fără adăpost | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger