Un pod din oţel, pentru pietoni, va fi imprimat 3D peste un canal din Amsterdam

1

Sunt aproximativ 1.280 de poduri în Amsterdam, iar cel mai vechi dintre ele datează din anul 1648. Oraşul este faimos, printre altele, pentru canalele sale, fiind poreclit “Veneţia Nordului”. Cum Olanda a căpătat o reputaţie tot mai bună şi în domeniul tehnologiei imprimării 3D, o echipă de ingineri s-a gândit să folosească această tehnologie şi în construcţia podurilor, mai ales a celor destinate pietonilor care să se bucure de priveliştile inedite  oferite de canalele capitalei olandeze.

 

 

HeijmansMX3D şi Joris Laarman Lab sunt cele trei nume implicate în proiectul care presupune imprimarea 3D a unui pod de oţel destinat pietonilor peste unul dintre canalele istorice ale Amsterdamului. “Un astfel de pod peste un canal vechi al oraşului ar fi o metaforă fantastică pentru conectarea tehnologiei viitorului cu istoria locului, relevând cele mai frumoase aspecte din ambele lumi”, a declarat Joris Laarman, designerul podului. Pentru realizarea acestuia vor fi folosiţi roboţi care creează structuri din oţel de-a dreptul în aer.

 

 

Construcţia va fi începută de pe ambele maluri şi se va întâlni la mijloc. Încă nu a fost dezvăluit locul unde se va afla podul, dar municipalitatea olandeză va face în curând acest anunţ, scrie 3D Print. Din luna septembrie, va fi disponibil şi un centru de informare cu multe detalii despre proiect, destinat publicului. “Ceea ce ne diferenţiază de imprimarea 3D tradiţională este faptul că noi funcţionăm după principiul “printing outside the box”, a declarat Tim Geurtjens, reprezentant al MX3D.

 

 

“Prin folosirea unor roboţi industriali cu şase braţe, nu mai suntem limitaţi la o cutie pătrată în care se întâmplă lucrurile. Imprimarea unui pod funcţional, de dimensiuni reale, este o modalitate ideală de a demonstra posibilităţile infinite ale acestei tehnologii”, consideră acesta. Alţi parteneri şi sponsori ai proiectului sunt Autodesk, ABB, Air Liquide, Delcam, Lenovo, Within, Amsterdam City CouncilAMS şi TU Delft.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: 3D Print

 

Puteţi citi şi:

Piele umană obţinută cu ajutorul tehnologiei 3D, pentru testarea cosmeticelor

Imprimarea 4D creează structuri ce-şi modifică forma după tipărire

Un nou succes al bio-imprimării 3D: vasele de sânge

Urechi umane scoase la imprimantă 3D

VIDEO Chinezii printează 3D locuinţe din materiale reciclate

Un ghips scos la imprimanta 3D ar putea accelera cu 40% vindecarea oaselor

Primul caiac imprimat 3D din lume este funcțional

Piese de schimb pentru avioane de luptă, scoase la imprimantă 3D

Un român, pe locul 5 la o competiţie mondială de imprimare 3D

Urechi umane scoase la imprimantă 3D

Prima puşcă din lume scoasă la imprimanta 3D – test de funcţionare

Ceas din secolul 17, recreat prin imprimare 3D

NASA a imprimat 3D o parte din motorul unei rachete

Primul laptop imprimat 3D din lume, o campanie de crowdfunding de mare succes

Prima grădină creată cu ajutorul imprimării 3D

Case din saci cu pământ, ridicate cu ajutorul imprimării 3D

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger