Un pianist faimos le-a cântat țestoaselor de la zoo pentru a reaprinde dragostea dintre ele

0

Când supraviețuirea speciei depinde de dragostea ultimelor exemplare, îngrijitorii de la Grădina Zoologică din Londra cheamă chiar și un pianist faimos care să se ocupe de atmosfera romantică a țestoaselor de Galapagos.

Pianistul francez Richard Clayderman, care apare în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai de succes pianist – albumul său de debut s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare – a vizitat grădina zoologică unde a ținut un concert privat țestoaselor.

O țestoasă de la Galapagos trăiește, în medie, peste 100 de ani. Cea mai bătrână țestoasă din lume a murit la 152 de ani. Îngrijitorii de la grădina zoologică din Londra au sperat că melodiile lui Clayderman îl vor ajuta pe Dirk, masculul de peste 70 de ani de la zoo, să fie romantic cu una dintre companioanele sale – Dolores, Priscilla, Polly și Dolly.

Când au ajuns la zoo, în 2009, Dirk, Dolly și Dolores erau foarte activi la capitolul împerechere, dar dragostea s-a dus. Din păcate, concertul lui Clayderman nu a reușit să reaprindă scânteia, dar imaginile sunt memorabile:

Sursa: popsci.com

Foto: Flickr / Stewart G Niven


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger